Zwitserland claimt gemengde estafettetijd voor proces

• AFP, Wollongong, Australië

Het Zwitserse team onder leiding van Europees kampioen Stefan Bisiger en Marilyn Rosser won gisteren de proeftijd in de gemengde estafette op de Wereldkampioenschappen wielrennen op de weg in Australië, in een wedstrijd die werd ontsierd door de Nederlandse ster Annemeck van Vleuten, waar ze hard ten val kwam.

Bessiger, Stefan Kung en Marco Schmid bepaalden het tempo voordat Rosser, Nicole Koehler en Elise Schabe het in 33 minuten 47,17 seconden naar huis brachten om Italië met slechts 2,92 seconden te verslaan, met Australië op de derde plaats.

Titelverdediger Duitsland eindigde als vierde op het 28,2 km lange circuit in de kustplaats Wollongong, ten zuiden van Sydney.

Het was echter een ellendige dag voor het sterke Nederlandse team, de kampioen van 2019 onder leiding van WK-winnares Elaine van Dijk.

De serie Nationaal Kampioen Bok Mollema ging uit tijdens het mannenbeen en finishte op 40 seconden van de sprint na de openingslus waar ze het overhandigden aan de vrouwen.

Echter, tijdens een verschrikkelijke start, crashte Olympisch kampioen Van Vleuten hard, slechts enkele seconden nadat hij de helling was afgegaan met wat leek op een mechanisch probleem.

Ik zat aan de kant van de weg in shock met uitslag op de weg toen Van Dijk en Ryan Marcus probeerden te hergroeperen, maar slaagde er slechts in om als vijfde te eindigen als vijfde. Van Vleuten is zaterdag de favoriet bij de dames elite.

READ  Live scores, resultaten op dag twee, medailles, Australische resultaten in elk evenement, schema, starttijden, zwemmen

De gemengde estafettetijdrit is pas sinds 2019 een specialiteit van de Wereldkampioenschappen en ziet drie mannelijke renners opstijgen voor de eerste ronde van het parcours, gevolgd door drie vrouwen die van de starthelling afdalen om een ​​tweede ronde te rijden zodra de mannen de eindstreep.

Reacties worden gemodereerd. Houd opmerkingen gerelateerd aan het artikel. Opmerkingen met beledigende en obscene taal, persoonlijke aanvallen van welke aard dan ook of promotie en gebruikersverbod zullen worden verwijderd. De uiteindelijke beslissing is ter beoordeling van de Taipei Times.