WK Dames 2023: Nederland overwint Zuid-Afrika maar verliest Danielle van de Donk door schorsing

Nederland treft Spanje in de kwartfinales. (Foto door Maddy Meyer – FIFA/FIFA via Getty Images)

De overwinning ging ten koste van Nederland in de eerste ronde van de knock-outfase van het FIFA Wereldkampioenschap Dames 2023.

Nederland versloeg Zuid-Afrika zondag met 2-0 in het Allianz Stadium in Sydney, waardoor een afspraak met Spanje in de kwartfinales was vastgelegd. Zij zullen die wedstrijd moeten ingaan zonder stermiddenvelder Daniel van de Donk Ze ontving haar tweede gele kaart van het toernooi Hij krijgt automatisch een schorsing van één wedstrijd.

Behalve die gele kaart ging er voor Nederland niet veel mis. Het was al vroeg raak met een kopbal van Gil Rohr uit een hoekschop in de negende minuut.

Zuid-Afrika kreeg Een goede kans op de gelijkmaker in de blessuretijd van de eerste helftMaar de kans van Thembi Kgatlana werd geblokt door doelman Daphne van Domselaar.

Halverwege de tweede helft liep de voorsprong op tot twee doelpunten toen de Zuid-Afrikaanse doelman een schot van Lineth Bernstein verkeerd richtte.

Over het geheel genomen was het een dominant optreden van Nederland, dat in 2019 de WK-finale van 2019 verloor van de USWNT, maar Groep E gedeeltelijk won dankzij een gelijkspel met de Amerikanen. Volgens Fox controleerde Oranje de bal 72% van de wedstrijd met een voorsprong van 539-163 bij het passeren. Zuid-Afrika was dichtbij in schoten (14-11) en schoten op doel (7-7), maar Nederland kreeg meer kansrijke kansen.

De kwartfinale tussen Nederland en Spanje, dat Zwitserland vrijdag met 5-1 domineerde, staat donderdag om 21.00 uur ET op het programma in het Wellington Regional Stadium.

READ  Nederland bereidt zich voor op Premier12-toernooi met Kingdom Series op Aruba - World Baseball Softball Federation