Westfield Modildas sloot de actie van april af met een nederlaag tegen Nederland

Het optreden van Westfield Modildas in april versloeg Nederland met 5-0 in Nijmegen.

De ploeg van Tony Gustavson scoorde vijf verschillende Nederlandse doelpunten in een wedstrijd die veel positieve signalen liet zien, maar uiteindelijk niet de weg naar de nummer vier van de wereld wist te vinden.

Een fantastische finale van start tot finale, Nederland sloeg net vroeg toe.

Viviane Midema kreeg in de vijfde minuut een sterke redding van McKenzie Arnold, maar nadat hij weer contact had gemaakt met zijn Arsenal-teamgenoot Jill Rudd, klopte hij van dichtbij thuis.

Westfield Modildas begon toen voet aan de grond te krijgen in de wedstrijd door de bal hoog op het veld te winnen en een paar keer achter Sam Kerr te spelen.

Ondanks die positieve signalen nam de binnenlandse natie de leiding in de 20e minuut toen League Martens tussenbeide kwam en de onderste hoek van buiten het gebied vond.

Westfield Modildas tegen Nederland

In de 24e minuut maakte Arnold een krachtige stop met zijn gestrekte been, waardoor Ruert een magere Nederlandse aanval niet kon afmaken.

Drie minuten later bereikten ze de derde plaats toen Midema uitgleed op Jackie Cronen, die geen fout maakte bij het naar huis rollen van een medische finish.

Dylan Holmes werd Westfield Modilda # 209, hij werd geïntroduceerd bij de pauze en maakte een goede start van zijn internationale carrière terwijl Australië in de tweede helft een aantal veelbelovende scènes genoot.

Caitlin Ford deed een poging om een ​​minuut in de laatste 45 over de finish te komen en de snelheid van Haley Raso begon de Nederlandse verdediging wat hoofdpijn te bezorgen.

Dylan Holmes Emily Checker

Ondanks alle druk van Australië eindigde Nederland na 66 minuten als vierde toen Lynette Pirenstein achterop kwam te staan ​​en een poging achter in het doel draaide.

Drie minuten later kreeg Daniel van de Tong een klaring en kon hij een vijfde naar huis trekken.

In de slotfase duwde Westfield Modildas de spelers consequent naar voren en creëerde verschillende doelkansen.

In de 76e minuut stapte Ford naar binnen en ontketende een krachtige aanval, waardoor ze gedwongen werden zich te verdedigen tegen Sari van Vinendell. Dylan Holmes, die binnen een centimeter van het inleidende doel kwam, had deze val toen hij het zijnet raakte vanuit de zestien meter.

Ella Mastrandonio werd geïntroduceerd voor haar eerste Westfield Modildas-pet in 12 jaar en speelde een belangrijke rol bij het beginnen aan een nieuwe veelbelovende reis, hoewel Sam Kerr met nog tien minuten te gaan veel vloog.

Het fulltime fluitsignaal maakte een einde aan het langverwachte einde voor de internationale arena van Westfield Modildas en verloor respectievelijk met 5-2 en 5-0 van Duitsland en Nederland.