Waarom Max Weber van Leeds United bijna volledig stopte met voetbal na een blessure

Waarom Max Weber van Leeds United bijna volledig stopte met voetbal na een blessure

Leeds United-verdediger Max Wober heeft zich uitgesproken over de psychische problemen die hij opliep toen hij weg was bij Ajax, waardoor hij bijna helemaal stopte met voetballen.

De 25-jarige Oostenrijks international is een vaste klant bij Leeds United sinds hij in januari overkwam van Red Bull Salzburg, maar geeft toe dat hij Elland Road niet had gehaald als hij tijdens zijn tijd geen hulp had gezocht met zijn depressieve symptomen. . tijd in Nederland.

spreken als onderdeel van geestelijke gezondheidscampagne binnen de Engelse Premier League, “Ik begon net in het eerste team te komen bij Rapid Wien en plotseling in de zomerse transferperiode belde Ajax Amsterdam me op en zei: ‘Nou, we willen je echt kopen'”, zei Wubber. “De eerste paar maanden waren geweldig. – het was mijn droom om regelmatig voor 50.000 mensen te spelen.

Lees meer: ​​Andoni Iraola ‘zeer open’ beslissing voor Leeds United en hun toekomst bij Rayo Vallecano

Twee maanden later kreeg ik mijn eerste blessure en vanaf dat moment veranderde alles een beetje voor mij, moet ik zeggen. Ik dacht: ‘Ik ben sterk genoeg, ik ga heel snel herstellen, dus ik kom terug’. maar het duurde iets langer dan ik dacht.

“Mijn grootste probleem was dat ik het gevoel had ‘nou, nu speel ik geen voetbal meer, dit grote deel valt nu uit mijn leven’, en toen realiseerde ik me ineens: ‘nou, ik sta er nu alleen voor. heb geen vrienden in Amsterdam, ik heb niemand die ik echt ken.

“Ik begon net echt eenzaam te worden en probeerde het een beetje te verdoezelen toen ik in het trainingscentrum was, want in het voetbal is er veel testosteron in de kleedkamer – je moet altijd elke dag strijden, anders ben je gaat niet lukken Toon kwetsbaarheid, soms kan je voelen dat het niet mag.

“Het is heel gemakkelijk om dat masker op je teamgenoten te zetten, want je bent er maar een paar uur en als je geblesseerd bent, zie je ze niet de hele tijd. Maar toen ik eenmaal thuis was, was ik alleen thuis en ik Ik had niet eens zin om boodschappen te gaan doen of zoiets, dus ik zou terugkomen.” Net thuis van de training, op de bank liggen, films kijken, slapen, films kijken, slapen, afhaalmaaltijden eten of zoiets.

“Toen kon ik op een gegeven moment niet meer slapen. Ik was niet extravert genoeg of sterk genoeg om me open te stellen voor iemand en het was een slechte tijd voor mij. Ik ontmoette mijn agent, we hadden gewoon een echt gesprek over alles, en hij realiseert zich ook dat ik niet in orde ben, dus begon hij me iemand te noemen met wie ik kon praten.

“Als je in zo’n situatie zit, voel je je altijd sterk genoeg om het zelf te doen, en het is maar een korte periode in je leven en het gaat over, maar het is erg moeilijk om het alleen te doen, moet ik zeggen. Ik zei gewoon: ‘Nou, mijn leven is nu een puinhoop, ik wil hier nu niet zijn, ik wil bij mijn familie zijn, ik wil mijn vrienden zien.’ was zo’n opluchting – het kwam er allemaal uit als een waterval.

“Op dit moment ben ik echt goed, ik voel me echt goed. Door de reis die ik heb gemaakt met psychische problemen, heb ik me gerealiseerd dat mijn persoonlijkheid nu sterker is dan voorheen omdat ik deze situaties heb overwonnen. Zonder te openen up, ik denk dat ik nog geen voetballer zal zijn.” nu.

READ  Blessure Shamira Al-Marikh is beslissende overwinning voor Sri Lanka

“Het zijn niet alleen voetballers. In elk beroep zullen er mensen zijn die elke dag naar hun werk komen en gewoon hun gevoelens verbergen. Ik denk dat het in onze samenleving belangrijk is om daarover te praten.”

“Het maakt niet uit of je je eenzaam voelt, of je je angstig voelt of wat dan ook. Het is belangrijk om je open te stellen en te accepteren dat we het zelf niet aankunnen, en ik denk dat erover praten echt helpt en een verschil in je leven.”

Iedereen met psychische problemen kan Team Talk sms’en naar 85258 voor gratis vertrouwelijke ondersteuning van vrijwilligers op Roep 85258. Er is meer ondersteuning beschikbaar over de GGD Door 111 te bellen, of als u of iemand anders in acuut gevaar verkeert, bel 999.

Lees het volgende

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *