Virgil van Dijk raakt Paredes met een enorme bodycheck

Virgil van Dijk moet mogelijk een traantattoo laten zetten nadat hij vrijdag Leandro Paredes uit Argentinië tijdens de 4-3 strafschoppennederlaag van Nederland tegen de Zuid-Amerikaanse reuzen versloeg.

De kwartfinales op vrijdag waren een intense en rumoerige aangelegenheid met verschillende schermutselingen en verdedigingswedstrijden gedurende de nacht.

Het mooiste moment in de confrontaties was in de 89e minuut toen Paredes Nathan Ake hard tackelde en vervolgens de bal zo hard als hij kon van de Nederlandse bank trapte. Van Dijk liet het er niet bij zitten en checkte vervolgens de Argentijnse middenvelder.

Van Dyck raakt Paredes

De New York Giants kunnen wel wat hulp gebruiken bij linebacker en zouden moeten overwegen om Van Dijk een ring te geven. Dit was een perfecte vorm, geen onnodige ruwheid, geen helm op helm, gewoon een zuivere, krachtige slag.

Excuseer mijn Frans, maar Paredes speelde het oude “f*ck around and find out”-spel. Was het een goedkoop schot van Van Dyck? potentieel. Was Paredes het waard? Absoluut.

Karma haalde Argentinië en Paredes even in toen ze het laatste doelpunt in de tweede helft in de geschiedenis van de WK-knock-out incasseerden.

De wedstrijd zou eindigen in strafschoppen met Lautaro Martínez die de vijfde en beslissende strafschop scoorde voor Argentinië.

Argentinië gaat door naar de halve finale en speelt op dinsdag 13 december om 14.00 uur ET tegen Kroatië.