Van Gerwin kreeg voor WK een zware klap

Michael Van Gerwin staat door een blessure even aan de zijlijn en zal daardoor het WK Darts missen.

De drievoudig wereldkampioen heeft aangekondigd dat hij het Carpel Tunnel Syndroom heeft en onmiddellijk na het einde van de Premier League-wedstrijden in Berlijn op 13 juni geopereerd zal worden, waar hij het in de halve finales opneemt tegen James Wade. Carpel Tunnel Syndroom is druk op een zenuw in de pols die tintelingen, gevoelloosheid en pijn in de hand en vingers kan veroorzaken.

Met het WK in Frankfurt over een paar dagen zal Van Gerwen het evenement missen, waardoor de kansen van Nederland op het winnen van de titel ernstig worden belemmerd. The Green Machine hoopt voor 100 procent weer in actie te komen voor World Matchplay in Blackpool, dat op 16 juli begint.

Van Gerwen maakte via sociale media het schokkende nieuws bekend. Hij schreef: “Ik heb al een tijdje tintelingen in mijn handen en armen. Na een medische evaluatie werd bij mij het Carpel Tunnel Syndroom vastgesteld.

“Ik ben al een tijdje onder behandeling om mijn klachten te verlichten, waardoor ik op een goed niveau kan blijven spelen. Het werd echter duidelijk dat ik een operatie nodig zou hebben totdat dit probleem definitief weg was.”

“Deze operatie zal plaatsvinden op 14 juni, na de wedstrijden van de Engelse Premier League. Helaas betekent dit dat ik niet kan spelen in het 16-17 Players Championship en de Darts World Cup. Het is teleurstellend om het WK te missen , maar ik, mijn management, mijn familie en de medische adviseurs zijn het daarmee eens. Maar nu is het tijd om het probleem op te lossen.

READ  Sportwereld: Simeone blijft tot 2024 bij Atletico, sportnieuws en het belangrijkste nieuws

Wie wint de wereldbeker darts? Deel uw mening in de opmerkingen hieronder.

Michael van Gerwen plaatste dit bericht op zijn Instagram-pagina

“Ik zal beslissingen nemen over andere evenementen in juni en juli op basis van hoe mijn herstel vordert. Mijn doel is om voor de World Matchplay-wedstrijd weer 100 procent te zijn.”

“Ik wil de mensen om me heen bedanken voor hun steun en begrip. Nu deze operatie is uitgevoerd, zal ik een aantal evenementen missen, maar moet ik de rest van het jaar op volle sterkte zijn voor alle grote tv-toernooien. het Nederlands Elftal veel succes op het WK Darts.”

Van Gerwin speelde in het weekend en verloor in de derde ronde van het Nederlands kampioenschap in Zwolle van Callan Reds.

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *