Van Dongen over het besluit om de VS te vertegenwoordigen tegen Nederland in het darten: ‘Ik heb het gevoel dat ik meer invloed kan hebben op het Amerikaanse darts’

Jules van Dongen sloot zijn tourkaart vroeg in het jaar op verrassende wijze af nadat hij de afgelopen jaren pas een darts oppakte en zijn leven sindsdien drastisch is veranderd van werken in een distilleerderij tot fulltime professional.

“Met al die reizen heen en weer naar Engeland, was het niet mogelijk om een ​​baan te krijgen en dat allemaal te doen”, zegt hij. Dagelijkse sterrensport. “Ik nam heel snel de beslissing om honderd procent te geven.

Anderhalf jaar sinds ik begon [taking darts seriously]Ik had het gevoel dat alles op mijn manier ging. Maar sinds ik mijn tourpas kreeg, was het een wake-up call, zoals “Hé, ik moet het opvoeren”. Het was zwaar, maar het is een leercurve. Het is mijn eerste jaar, ik moet alleen ervaring opdoen en verbeteren.

“Vorig jaar juni speelde ik mijn eerste echte toernooi [Van Dongen won a WDF event in Florida]. Ik moet erop gebrand zijn om de prestaties op te voeren en keer op keer teleurgesteld worden. Ik moet gewoon de positieve dingen zien.”


Een deel daarvan is wennen aan de fans en het spelen op de UK Open dat hem daarop voorbereidde.

“In het begin was het overweldigend. Je kijkt naar de menigte en zegt: ‘Oh, ik ben over 15 minuten’. Het is moeilijk om de zenuwen onder controle te houden en eraan te wennen.

“Maar hoe meer ik dat doe, het wordt een stuk gemakkelijker en je begint meer plezier te hebben op het podium in plaats van je te concentreren op het proberen er niet als een idioot uit te zien. Nu, als ik op het podium sta, geniet ik ervan. Ik hou ervan om te reageren op de menigte.”

READ  Klopp wil een blije en boze ploeg

Omdat hij Nederlands-Amerikaans was, was er nog steeds intrige toen hij Michael Van Gerwen speelde op de American Darts Masters, en hij voldeed zelfs aan de rekening met enkele opmerkingen van Van Gerwen na de wedstrijd toen hij zei dat Van Dongen geen 20% heeft van het talent dat hij bezit.

“Ik begon heel slecht, maar hij liet me een beetje binnen en het werd een echte wedstrijd”, zei hij over de wedstrijd. “Het publiek werd echt levendig en ik begon ervan te genieten.

“Ik weet dat hij misschien niet in een A-wedstrijd heeft gespeeld, maar voor mij maakte het niet uit, ik wilde gewoon op het podium komen en hem laten zweten, en ik denk dat ik dat deed. Voor mij was het de klus.

“Iedereen was ‘USA’ aan het scanderen. Ik herinner me dat MVG de menigte verschillende keren zei: ‘It’s Dutch, it’s Dutch.’ Het was zo leuk en waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenis van het jaar tot nu toe, naast het WK. [Van Dongen represented the US at the World Cup of Darts in June].

Maar het roept ook de vraag op of zijn staatsburgerschap in de Verenigde Staten is en zijn thuis heeft gemaakt, maar ook uit Nederland.

“Als ik darts, voel ik me echt een Amerikaan”, zei hij. “Omdat we in Nederland denk ik zo’n 19 tourkaarthouders hebben, dus er zijn veel goede Nederlandse spelers.

“Ik heb het gevoel dat ik meer impact kan hebben op Amerikaanse darts dan op Nederland. Ik ben ook begonnen met spelen met de Verenigde Staten en voel dat ik het aan de Verenigde Staten verplicht ben om met hen te spelen. Daar ben ik trots op .”

READ  Japan bereidt zich voor om Nederlandse dominantie van WK rolstoeltennis te stoppen

“Maar buiten het darten ben ik meer Nederlander dan Amerikaan. Zeker als Nederland op het WK tegen de Verenigde Staten speelt, zal ik zeker oranje dragen.”

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *