UEFA Futsal EURO Round-Up: Portugal en Nederland vieren opnieuw de overwinning | Futsal Euro

UEFA Futsal EURO-houders Portugal en gastland Nederland wonnen woensdag hun Groep A-opener in Amsterdam, met wedstrijden die beginnen in de Ziko Dome.

Portugal versloeg Servië met 2-0 4-2, terwijl Nederland Oekraïne met 1-0 3-2 versloeg in een nederlaag bij de rust. Groep B begint donderdag in Groningen, terwijl Groep A zondag verder gaat in Amsterdam, waar Servië tegenover Oekraïne staat en Portugal tegen Nederland.

Servië 2-4 Portugal

Hoogtepunten: Servië 2-4 Portugal

Houders en wereldkampioen Portugal kenden een succesvolle start, maar misten drie van de 14-koppige selectie tegen Servië. Servië sprong twee keer in zes minuten tijd, waarbij aanvoerder Marco Prasic de penalty omzette, waarna Andrei Sousahat snel de tweede voor Andreja Stojzevsky pakte.

Het was echter 2-2 bij de rust toen Miguel Angelo Pauletta opzette en een team vormde voor Ziki Bonnie Varela. Aan het begin van de tweede helft scoorden Afonso Jesus en Tomas Paso in de 30e minuut om de wedstrijd in het voordeel van Portugal om te draaien.

Jorge Brace, coach Portugal: “Het is altijd goed om met een overwinning te beginnen, maar ik kan je niet vertellen hoe we aan de wedstrijd begonnen. Het was niet makkelijk, maar iedereen wist dat we in de tweede helft Portugal waren.”

Belangrijke statistiekPortugal scoorde twee doelpunten in één minuut, 2-2, 4-2 tegen Servië in de 16e verlengingsronde van de FIFA Futsal World Cup in september.

Nederland 3-2 Oekraïne

Hoogtepunten: Nederland 3-2 Oekraïne

Nederland won voor het eerst sinds 2005 de finale van het EK Futsal. Mikhail Swarich scoorde 52 seconden later een schot voor Oekraïne, maar de gastheren kwamen snel tot rust en het schot van Karim Mossav werd in de tweede helft van richting veranderd door Kyrilo Sibun.

In de lange afstand van Emmanuel Quick werd Ovalid Satoni in het hoofd geraakt, waarna Mohamed Attaibi een losse bal raakte. Nadat Pedro Shodorma Oekraïne met een laat antwoord hoop gaf, was het uitstekende spel van Bouzambou over tien minuten beslissend.

Mohammed Attaibi, Nederlandse speler: “Prachtig, geweldig gevoel. We hebben hard getraind voor deze wedstrijd. Futsal wilde Nederland trots maken. Voor ons was het een enorme arena en voor de Nederlandse fans was het een eer om naar deze wedstrijd te kijken.”

Belangrijke statistiek: Attaibi, die in toernooimarketing werkte, schreef mee aan het bod voor de finale en scoorde zijn 40e internationale doelpunt.

READ  De stakingsactie verstoort het reizen met de trein deze week, zonder treinen op 1 mei