Terwijl je sliep: Povard schittert voor Frankrijk, Ake krijgt een brace voor Nederland, Zweden scoort vijf doelpunten boven Azerbeidzjan

De verwondering van Benjamin Pavard van buiten de zestien bezorgde het Frankrijk van Didier Deschamps een nadrukkelijke 1-0 overwinning op de Republiek Ierland.

Aanvoerder Kylian Mbappé kreeg geen trap en Antoine Griezmann viel alleen op aan zijn knalroze haar terwijl het Ierse team terugvecht.

Pavard, die zijn eerste optreden maakte sinds de openingswedstrijd van Frankrijk op het WK van vorig jaar, onderschepte een verdwaalde pass net buiten het gebied van Ierland en vuurde een schot af vanaf de onderkant van de lat in de 50e.

Het was het derde doelpunt van de rechtsback voor Frankrijk en alle drie waren schreeuwers. Zijn eerste, tegen Argentinië op het WK 2018, werd uitgeroepen tot doelpunt van de wedstrijd.

“Het is een moeilijke wedstrijd. Ierland is hier altijd moeilijk om te spelen. Ze waren gevaarlijk op het einde, vooral vanaf spelhervattingen”, zei Frankrijk-manager Didier Deschamps. We hebben een jong team, maar ze hebben kwaliteit en karakter.

Frankrijk bracht Olivier Giroud weer in de opstelling en de spits werd met 36 jaar en 178 dagen de oudste startende veldspeler in de geschiedenis van het nationale team.

Nederland won Gibraltar

Nederland herstelde zich in stijl van hun openingsnederlaag tegen Frankrijk met een 3-0 overwinning op minnows Gibraltar.

Memphis Depay opende de score met een schot in de 23e minuut en scoorde zijn 44e doelpunt voor het nationale team. Maar het was de verdediger van Manchester City, Nathan Ake, die op een avond de show stal.

Ake verdubbelde eerst de voorsprong in de 50e minuut met een krachtige kopbal vanuit het midden van de zestien. In de 82e minuut krulde Ake een schitterende poging van buiten de zestien.

READ  Nederlandse man gearresteerd om crypto 'launderer' tornado - Gids voor expats in Nederland

Het leek een aanvals- en verdedigingsoefening te worden voordat Liam Walker van Gibraltar in de 51ste van het veld werd gestuurd voor een hoge tackle op middenvelder Mats Wiefer.

Zweden versloeg Azerbeidzjan

Zweden kwam weer op het goede spoor na een pak slaag van Azerbeidzjan met 5-0 en een verlies van 3-0 tegen België op vrijdag.

Zweden redde het zonder Zlatan Ibrahimovic vanwege een onbekende blessure van de 41-jarige aanvaller, en verlichtte de druk op coach Jan Andersen enigszins.

Emil Forsberg scoorde in de Friends Arena voordat Manchester United-vleugelspeler Anthony Elanga scoorde tegen een goed verslagen ploeg uit Azerbeidzjan.

Oostenrijk Pip Estland

Oostenrijk kwam terug van een achterstand en verlengde hun winning streak tot vier wedstrijden in alle competities.

Oostenrijk stond het grootste deel van de wedstrijd achter voor Estland’s opener in de 25e minuut.

Florian Kainz en Michael Gregoritsch scoorden tweemaal in de tweede helft om de overwinning te bezegelen en ongeslagen te blijven in de Europese kwalificatie.

Swiderski won voor Polen

De Poolse coach Fernando Santos pakte zijn eerste punten in zijn nieuwe baan nadat Euro 2016-kampioen Portugal na het WK in december vertrok.

Swiderski’s slag in de 41ste bezegelde een bescheiden 1-0 overwinning tegen Albanië, toen hij snel reageerde op de rand van het zestienmetergebied om een ​​schot dat een paal raakte terug te kaatsen.