Spanje verslaat Nederland in de halve finale van de Women's Nations League en stelt zijn plek op de Olympische Spelen in Parijs veilig

Gini Hermoso en Aitana Bonmatti hielpen Spanje Nederland met 3-0 te verslaan in de halve finale van de Women's Nations League, een overwinning die de wereldkampioen een plaats op de Olympische Spelen in Parijs veiligstelde.

Hermoso opende vrijdag de score met een voortreffelijke individuele inspanning in de 41e minuut voordat Ballon d'Or-houder Bunmati de voorsprong verdubbelde in de 45e minuut. Linksback Ona Patel scoorde een derde doelpunt in de 77e minuut en completeerde een dominante prestatie voor de ploeg. gastheer.

Spanje treft woensdag de eerste finale van de Women's Nations League in hetzelfde La Cartuja-stadion tegen Frankrijk. Frankrijk versloeg Duitsland vrijdag met 2-1 in de andere halve finale.

De ranglijst voor de eerste Olympische Spelen van Spanje is het eerste grote succes van het team sinds Tommy in september de leiding nam na het schandaal dat uitbrak toen de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, Hermoso zonder haar toestemming kuste in de WK-finale.

Shaw scoort twee doelpunten, USA verslaat Argentinië met 4-0 in de Women's Gold Cup

Tommy zei: “(Mijn team en ik) namen de verantwoordelijkheid op een moeilijk moment dat niemand wilde en we hebben een stap voorwaarts gezet.”

“We zijn trots op het werk dat we hebben gedaan. Dit team verdient het om op de Olympische Spelen te spelen, na alle voorgaande generaties die ervoor hebben gevochten en hebben gefaald. Spanje begon sterk voor hun fans in het zuiden van Sevilla.”

Aanvaller Selma Baraluelo, die vorig jaar het winnende doelpunt maakte om Spanje te helpen Nederland te verslaan in de kwartfinales van het WK vrouwenvoetbal, miste twee keer van dichtbij voordat hij bij een vroege kans werd tegengehouden door doelman Daphne van Domselaar.

READ  Hamilton begroet 'episch' Zandvoort terwijl het Nederlandse circuit terugkeert naar F1

Meer schoten kwamen van Olga Carmona en Irene Paredes, terwijl Nederland pas kon dreigen toen het krachtige schot van Lyneth Bernstein werd geblokt door Kata Cole.

Het Nederlandse verzet wankelde uiteindelijk toen Hermoso twee behendige voetenwerkwissels gebruikte om drie verdedigers te ontwijken en Van Domselaar in de opener te verslaan.

Bonmati voegde een snelle tweede slag toe toen ze naar voren snelde om een ​​voorzet van Barcelona-teamgenoot Mariona Caldente binnen te schieten.

De Nederlandse prestatie verbeterde na rust, maar Battle verraste de bezoekers toen ze een zet afrondde die begon met een voorzet.

De Spaanse coach Monste Tommy bezorgde de 17-jarige Vicky Lopez zijn debuut in de tweede helft.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de dodelijke brand in de stad Valencia in het oosten van Spanje.