Spanje behoudt zijn Olympische plaats door Nederland te verslaan in de Nations Cup

<فئة="وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/players/4026873/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:إيتانا بونماتي;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Etana Bonmati</a> Ze zorgde voor het eerste doelpunt en scoorde het tweede doelpunt <a class="وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/spain-women/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:إسبانيا;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Spanje wint</a> op <a class= 3-0"وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/netherlands-women/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:هولندا;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Holland</a> (Kristina Koeckler)” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/Ncsimkb_5dgqxcCF_hT0Iw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0MA–/https://media.zenfs.com/en/afp.com/ fe111e26ddfd4f7796f59ccb269e591d” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/Ncsimkb_5dgqxcCF_hT0Iw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0MA–/https://media.zenfs.com /en/ afp.com/fe111e26ddfd4f7796f59ccb269e591d “/><button class=

Wereldbekerwinnaar Spanje heeft vrijdag zijn plaats op de Olympische Spelen in Parijs veiliggesteld met een verpletterende 3-0 overwinning op Nederland in Sevilla in de halve finales van de Africa Cup of Nations.

Frankrijk, dat zich al heeft gekwalificeerd om de Olympische Spelen te organiseren, versloeg Duitsland met 2-1 in de andere halve finale, wat betekent dat de laatste plaats in Parijs zal worden ingenomen door de Duitsers of de Nederlanders, die elkaar ontmoeten in de derde plaats in de play-offs. . .

Jenny Hermoso zette de Spaanse ploeg op het goede spoor en maakte gebruik van een briljante pass van Aitana Bonmatti om in de 43e minuut de openingstreffer te scoren.

Hermoso had ook een doelpunt gescoord bij haar terugkeer op het veld afgelopen oktober in haar eerste wedstrijd met het nationale team van haar land, nadat de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, haar krachtig had gekust tijdens de WK-medailleceremonie.

Twee minuten later zette Bonmatti een lage voorzet van Mariona Caldente vanaf links om en maakte er 2-0 van.

Una Battle scoorde het derde doelpunt in de 77e minuut om de overwinning te bezegelen en het indrukwekkende record van Spanje uit te breiden naar slechts twee nederlagen in hun laatste 20 wedstrijden.

In Lyon zette een ongemarkeerde Kadidiato Diagne Frankrijk vier minuten voor rust met een laag schot op voorsprong tegen Duitsland.

Even later, in de verlenging aan het einde van de eerste helft, maakte Lena Oberdorf een fout op Marie-Antoinette Katoto in het gebied en bezorgde Frankrijk een strafschop, die Sakina Kerchaoui langs Merle Frooms schoot tegen Duitsland.

Julia Guin trok acht minuten voor tijd een doelpunt terug vanaf de strafschopstip, maar Frankrijk hield stand voor de overwinning.

Frankrijk treft Spanje nu woensdag in de UEFA Nations League-finale, terwijl Duitsland en Nederland het tegen elkaar opnemen in de derde plaats in de play-offs, met een Olympische plaats op het spel.

bsp/dj

READ  Ella Toone scoort een late winnaar in een cruciale wedstrijd in de Women's Nations League