Republiek Ierland 1-2 Nederland: Cody, Jacobo en Wout Weghorst maken feitelijk een einde aan de hoop van Ierland op kwalificatie voor Euro 2024 | voetbal nieuws

De opstandige Stephen Kenny weigert na te denken over zijn standpunt, ondanks dat Nederland de hoop van Ierland op kwalificatie voor het EK 2024 de grond in heeft geboord.

Ierland kende een goede start toen, met nog maar twee minuten te gaan, de Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk een strafschop kreeg toegekend voor het hanteren van een hoekschop van James McClean, en Adam Idah scoorde vanaf de strafschopstip.

De bezoekers kwamen echter 19 minuten later weer terug toen Cody Jacobo door de Ierse verdediging sneed en de aanstormende Denzel Dumfries vond en werd neergehaald door keeper Gavin Bazunu, die geel kreeg vanwege zijn moeite, toen hij probeerde om te draaien.

Jackpo nam het over vanaf de strafschopstip en vuurde een laag schot af naar links van Bazunu om gelijk te maken.

Nederland kwam elf minuten in de tweede helft op voorsprong toen Frenkie de Jong een pass van Dumfries met een precieze pass over de top vastpakte en toen hij de bal over het doel draaide, stond invaller Wout Weghorst klaar om de bal binnen te schieten.

afbeelding:
Foot Weghorst scoorde voor Nederland

Voor bondscoach Kenny betekent een vierde nederlaag in vijf wedstrijden in Groep B en slechts één overwinning dat een reis naar Duitsland volgende zomer via Groep B vrijwel onmogelijk is, aangezien Frankrijk maximaal vijftien punten heeft verzameld, terwijl Nederland en Griekenland elk negen punten hebben.

Spelerbeoordelingen

Republiek Ierland: Bazunu (6), Collins (6), Duffy (4), Egan (6), Brown (7), Doherty (6), Cullen (7), McLean (5), Ogbeni (6), Idah (7). Ridder (7)

Onderzeeërs: Manning (6), Armstrong (6), Smallbone (6), McGrath (6), Ibussil (6)

Holland: Flecken (6), Dumfries (8), Blind (7), Aké (7), Van Dijk (6), De Ligt (7), Weaver (7), De Jong (8), Simons (7), Jacobo ( 7), Malin (7)

Onderzeeërs: Weghorst (7), Reinders (6), Koopmeiners (6), Lange (6)

Speler van de wedstrijd: Denzel Dumfries

Kenny 'denkt er niet aan' om naar een baan te streven

Kenny, die in de aanloop naar de wedstrijd onvermurwbaar was geweest en nog steeds verwachtte dat hij de leiding zou hebben over de doubleheader van volgende maand tegen Griekenland en Gibraltar, ongeacht wat er zondagavond gebeurde, bleef even vastberaden in de nasleep van de pijnlijke nederlaag. .

READ  Nations League-voorspellingen, starttijd, teamnieuws, tv, live, h2h, de kansen van vandaag

Op een vraag over zijn toekomst zei hij: “Luister vanuit mijn standpunt, daar denk ik nu niet aan. Ik ben erg teleurgesteld dat we het seizoen niet op de eerste en tweede plaats in de groep hebben kunnen afsluiten. Ik ben heel gelukkig.” Zo gefrustreerd daardoor en het doet pijn dat we dat niet kunnen, weet je?

“Ik denk dat Frankrijk het beste team ter wereld is, het hoogste niveau. Nederland zit misschien niet op het niveau van Frankrijk, maar toch… Argentinië versloeg ze op het WK na strafschoppen.”

“Ze hebben veel spelers van wereldklasse, maar als je een stap verder gaat zoals wij, kun je winnen. Maar we hebben over het algemeen niet goed genoeg verdedigd om dat te doen.”

Nederlandse vreugde als Ierland opnieuw valt…

Kenny, aangesteld in april 2020 en die gemengde reacties ontving van 49.807 mensen toen zijn naam werd aangekondigd vóór de aftrap in het Aviva Stadium, heeft zijn zinnen gezet op het samenstellen van een nieuwe selectie voor dit seizoen, maar tot nu toe is met nog drie wedstrijden te gaan. Spelen betekent een mislukking in die missie en zijn toekomst lijkt somber.

Zijn team speelde echter grote delen keihard, zij het niet met de kwaliteit die nodig was om de tegenstander pijn te doen.

Teamnieuws

• Stephen Kenny bracht twee wijzigingen aan in de ploeg die met 2-0 verloor van Frankrijk, beide buiten het veld. In de basis stond het ervaren duo Matt Doherty en James McClean, die samen 137 interlands speelden.
  • Doniel Malen, Matthijs de Ligt en Mats Wever waren de drie wissels die Ronald Koeman doorvoerde na de routinematige overwinning van Nederland op Griekenland.

De mannen van Kenny hadden niet beter kunnen beginnen, omdat ze al voor paniek zorgden in de Nederlandse verdediging en een strafschop van de vierde minuut kregen voor handbal van Virgil van Dijk.

Adam Idah, die eerder slechts één internationaal doelpunt had gescoord – dat tegen Gibraltar in juni – stuurde de resulterende strafschop met het vertrouwen van een man met een veel indrukwekkender palmares, en de lokale bevolking in de menigte van 49.807 durfde het te geloven.

READ  Nederlandse spits Danjuma zei dat Nigeria slechts een optie was

Door een defensieve fout kon Denzel Dumfries echter richting doel opschuiven en toen hij onder doelman Gavin Bazuno onderuit ging, was Cody Jacobo vanaf twaalf meter al even klinisch.

Ierland was voor rust op zijn best, wat Ronald Koeman ertoe aanzette om voor rust Wout Weghorst en Tijjani Reijnders in te sturen, en het was Weghorst die binnen elf minuten de winnaar scoorde toen hij zich bekeerde na een knockdown van Dumfries. .

In antwoord op een vraag over de druk op zijn schouders zei Kenny: “Er ligt druk op ons, druk van onszelf omdat we wanhopig naar het oktobervenster wilden gaan en we zitten nog steeds in de onderzoeksfase.”

Hij voegde eraan toe: “We waren wanhopig om het te doen, dus er was druk van binnenuit, dus we zijn daardoor teleurgesteld, echt teleurgesteld.”

Hij voegde eraan toe: “Vanuit ons standpunt hebben we Griekenland en Gibraltar ter voorbereiding op oktober, dat nog maar een paar weken verwijderd is, en Nederland, dus we moeten de groep sterk afsluiten en kijken of we een play-off hebben. ” [via the Nations League] In maart dan. Daar zijn we niet zeker van.”

afbeelding:
Cody Jacobo maakte gelijk voor Nederland

Koeman gaf toe dat hij in de tweede helft niet blij was, maar hij was wel blij met de manier waarop zijn spelers tijdens de rust op zijn boodschap reageerden.

Hij zei: “Het begin was heel slecht. We verwachtten hoge druk van het Ierse team, maar we verloren veel van de ballen die we hadden en hadden de wedstrijd niet onder controle.”

“Na 20 tot 25 minuten was het rustiger en de beslissing in de eerste helft om het systeem te veranderen en met vier spelers achterin te spelen was een goede beslissing.

“Na het einde van de eerste helft hadden we de wedstrijd onder controle. Alleen in de laatste tien minuten oefenden ze waarschijnlijk dezelfde druk uit, maar creëerden ze geen scoringskansen en verdedigden we goed in het laatste deel van de wedstrijd. Eindelijk Ik denk dat het een eerlijk resultaat is.”

READ  De Argentijnse strafschoppenkampioen bekritiseert de Nederlandse scheidsrechter en coach na het winnen van de FIFA World Cup

Kan Ierland zich via de Nations League kwalificeren voor Euro 2024?

Teams krijgen drie plaatsen toegewezen op basis van hun prestaties in de Nations League, waarbij de competities A, B en C elk één plaats toegewezen krijgen met de winnaar van elke play-off, bestaande uit een veilige doorgang naar de halve finales en de finale. euro.

Ierland eindigde slechts derde in Groep B1, achter Schotland en Oekraïne, maar ze konden nog steeds een van de vier kwalificatieplaatsen veiligstellen omdat veel van de teams in hun groep zich al automatisch hebben gekwalificeerd voor de finale.

Als Ierland een van de teams is die zijn bestemd voor de play-offs, zal de loting plaatsvinden in november 2023, waarbij de halve finales en finalewedstrijden tussen 21 en 26 maart 2024 worden gespeeld.

Morrison: Opnieuw een teleurstellende avond

Voormalig Ierland-speler Clinton Morrison op Sky Sports News:

“Het is teleurstellend. In de eerste helft was er veel optimisme over de manier waarop ze begonnen en het vroege doelpunt van Adam Idah.”

Hij voegde eraan toe: “Dit was een must-win voor de Republiek Ierland als ze ook maar de kleinste kans willen hebben om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap.

“Strafschop voor Nederland in de eerste helft. Als ze dat doen.” [Ireland] Als de stand 1-0 was geweest, hadden ze een grote kans gehad.

“Maar Nederland creëerde een aantal grote kansen en won uiteindelijk de wedstrijd. Ze verdienden het na de tweede helft.”

“Het is frustrerend omdat de eerste helft heel positief was. Maar de tweede helft was stabiel en dan heb je de fans nodig om je te steunen.”

“Maar het zal moeilijk worden als je de fans niets geeft om je voor te steunen. Opnieuw een teleurstellende avond voor Ierland.”

Wat dan?

republiek Ierland De volgende wedstrijd is de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 vs Griekenland In het Aviva Stadion op 13 oktober – aftrap om 19.45 uur.

Holland' Volgende uitje vs Frankrijk Kwalificatietoernooien voor EK 2024 in Amsterdam op 13 oktober – aftrap om 19.45 uur.