Portugal vs Nederland – Europees Rugbykampioenschap Dames 24

Na een openingszege thuis tegen Zweden eerder deze maand, reisden ze naar de hoogwaardige sportfaciliteit CAR Zamor aan de rand van Lissabon.

Portugal speelde hun eerste wedstrijd in het kampioenschap en het was een geweldige feestdag in hun land, maar het waren de bezoekers die uiteindelijk als 31-7 uit de bus kwamen.

Nederland kwam na zeven minuten op voorsprong toen rugroeier Elizabeth Boot een try binnenkopte die werd omgezet door stand-off Jed Metz.

Portugal liet zien toen ze het in de 15e zouden uitvechtenE Min, midden De try van Mariana Marquez wordt omgezet door aanvoerder Daniela Correa.

Na 11 minuten scoorde invaller Liev Stallman een try op het halfuur en bezorgde Nederland een 12–7 voorsprong.

Het gaf de ploeg een boost voor de tweede periode en kort na de herstart maakte de vijfpunter van Anushka Beukers er 17-7 van.

Het werd moeilijk voor Portugal in '49E Op de tweede rij kreeg Ana Casas een gele kaart.

Toen hij Nederland verliet scoorde loosehead prop Nicky Diggs en bekeerden de Mets zich.

Zodra Casas hersteld was, kreeg Portugal opnieuw een gele kaart voor Marquez en stonden ze weer veertien achter.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Een laatste poging vanuit Nederland kwam van Beukers, want de Mets maakten de zaken af ​​met 31-7.

“Ik denk dat we ons goed hebben kunnen aanpassen”, zei aanvoerder Linde van der Velden. In de eerste helft stonden we onder grote druk en wisten we niet wat Portugal ging brengen, maar in de tweede helft hebben we ons heel goed aangepast aan de omstandigheden en de tegenstanders.

READ  Thales breidt dienstenportfolio uit met tolheffing in Nederland

De Portugese hoofdcoach Joao Moura zei: “We hebben 40 minuten lang gestreden en daarna, de trots van Nederland, in de tweede helft konden ze hun spel en lichamelijkheid aan ons opleggen en dat nam het spel van ons af. “

Het toernooi gaat door op 9 maart, wanneer Portugal tegen Zweden speelt, en loopt tot 13 april.