Olympische Spelen Tokyo: Amerikaans damesteam verslaat Nederland en bereikt halve finales Tokyo 2020

Het Amerikaanse damesteam versloeg Nederland na strafschoppen om een ​​plaats in de halve finales van Tokyo 2020 veilig te stellen, aangezien de ploeg van Sarina Wegmann hun nederlaag in de Wereldbekerfinale van 2019 niet kon wreken.

De Verenigde Staten kwalificeerden zich voor de halve finales van de Olympische Spelen van Tokyo 2020 nadat ze Nederland met 4-2 hadden verslagen na strafschoppen.

De twee finalisten van de finale van de Wereldbeker Dames 2019 ontmoetten elkaar op vrijdag tijdens de kwartfinales van de Olympische Zomerspelen van deze zomer in Yokohama en speelden 120 minuten voetbal.

Het was echter de kant van Falatko Andonovsky die na de 2-2 de fles greep en zegevierde na penalty’s – dankzij doelpunten van Rose Lavelle, Alex Morgan, Kristen Press en Megan Rapinoe.

De Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio

Ze eindigden de kwartfinale tegen Nederland met 2-2 na 120 minuten voetbal

De kwartfinale in Yokohama vond plaats tegen de achtergrond van een ongebruikelijke groepsfase voor de VS – na Zweden als tweede te zijn geëindigd.

Het Amerikaanse team leed na de eerste nederlaag in de groepsfase, om er een einde aan te maken 44 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Echter, Andonovski’s kant kaatste terug om zaken te doen tegen Nederland en door te gaan naar de volgende ronde.

Strafdoelpunten gescoord door Rose Lavelle, Alex Morgan, Kristen Press en Megan Rapinoe

De Verenigde Staten scoorden twee doelpunten in de eerste 90 minuten van de wedstrijd van vrijdag, maar dat was niet genoeg om de overwinning te garanderen. Daarom werden ze gedwongen om naar penalty’s te gaan.

Midema, de olympische topscorer met 10 goals, mocht als eerste een strafschop nemen. Ze werd echter afgewezen nadat Alyssa Naher naar rechts sprong en het Nederlandse meisje moeiteloos redde.

LaVelle, die met een strafschop zelfverzekerd jogde, was de eerste die scoorde voor de Verenigde Staten. Ze stelde niet teleur omdat ze kronkelde De bal is ruim binnen de linkerpaal om haar de leiding te zien nemen.

Holland-verdediger Dominic Jansen stapte vervolgens naar voren – rolde de bal in de rechter benedenhoek terwijl Naher in de tegenovergestelde richting sprong.

Het resultaat zou een klap zijn voor Nederland, dat hoopte hun nederlaag tegen de Verenigde Staten van het WK 2019 te wreken.

Alyssa Naher was de ster nadat ze verschillende grote reddingen had gedaan, waaronder een penalty in 120 minuten werk.  Voordat hij twee strafschoppen voor Nederland redde tijdens de strafschoppenserie

Alyssa Naher was de ster nadat ze verschillende grote reddingen had gedaan, waaronder een penalty in 120 minuten werk. Voordat hij twee strafschoppen voor Nederland redde tijdens de strafschoppenserie

Morgan maakte echter een einde aan het Nederlandse momentum door een korte, scherpe run te nemen en de bal in de linkerbenedenhoek te begraven om de VS op voorsprong te brengen.

Press en Rapinoe volgden op een vergelijkbare manier met twee goed uitgevoerde trappen om de Verenigde Staten nog een dag live te zien.

READ  Olympische Spelen: India en België sluiten zich aan bij Australië en Duitsland in halve finales hockey, sportnieuws en topverhalen

De echte ster van The Americans was echter Naher nadat ze verschillende grote reddingen had gedaan, waaronder een strafschop tijdens haar 120 minuten durende actie.

Alvorens door te gaan met het redden van twee strafschoppen voor Nederland tijdens de strafschoppenserie is erg belangrijk.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'