Holly Edmundston was de laatste Nieuw-Zeelandse atleet die deelnam aan de Olympische Spelen in Tokio.

Holly Edmundston in tempo, het tweede Omnium-evenement voor vrouwen in Ezo.

De wielrenner uit South Canterbury eindigde als 10e in de aluminiumrace voor dames op de Olympische wielerbaan in Ezo.

Edmundston werd negende in een crash-gevulde scratchrace, 14e in het tempo en 10e in de afvalrace.

Daarna verdiende ze zeven punten in de laatste puntenrace om twee plaatsen te stijgen in het algemeen.

De Amerikaanse Jennifer Valenti won het goud, terwijl de Japanse Yumi Kajihara het zilver won, voor Kirsten Wild van Nederland.

Olympische Spelen Tokio 2020 - 07/08/2021 - Wielerbaan - Izu Velodrome, Izu, Japan - Yuta Wakimoto uit Japan, Kevin Santiago Quintero Chavaro uit Colombia en Calum Saunders uit Nieuw-Zeeland in de eerste ronde van de vijfde ronde van Kirin voor heren

Callum Saunders speelt in de eerste ronde van de Keren Championships Heren.

Callum Saunders trok zich eerder terug in de kwartfinales van Keren bij de mannen.

Saunders eindigde als vijfde in de kwartfinales, waarbij de top vier doorging naar de halve finales.

De titelverdediger van Groot-Brittannië, Jason Kenny, won de gouden medaille in het kirinkampioenschap voor mannen, terwijl de Maleisische Muhammad Aziz Al-Hasani Awang de zilveren medaille won, voor de Nederlander Harry Lafrisen.

De Nieuw-Zeelandse wielerploeg verlaat Tokyo met twee zilveren medailles, het beste resultaat van de Olympische Spelen.

De twee medailles werden donderdagavond binnen een uur na elkaar gewonnen.

Ellis Andrews pakte het zilver bij de Keren voor dames voordat Campbell Stewart het zilver pakte bij het Omnium voor heren.

Het totale aantal medailles van Nieuw-Zeeland eindigde op 20 met zeven gouden, zes zilveren en zeven bronzen.

READ  Republiek Ierland 1-2 Nederland: Cody, Jacobo en Wout Weghorst maken feitelijk een einde aan de hoop van Ierland op kwalificatie voor Euro 2024 | voetbal nieuws