Nederland, België winnen goud – NBC Boston

Op de Spelen van Tokyo vind je geen Amerikaans team onder de hockeyspelers. Deze zomerversie van de sport, gespeeld op het gazon, is echter populair over de hele wereld.

De Olympische Spelen zijn het grootste podium in de sport, met een zeer sterk deelnemersveld van nationale teams die hun best doen voor Tokio.

De Nederlanders doen het weer; Het winnen van de damestitel

medailles
goud: Holland
zilver: Argentinië
Bronzen: Groot Brittanië

Nederland won hun vierde Olympische hockeytitel voor vrouwen en versloeg Argentinië met 3-1 in de finale op de Spelen van Tokio.

Nederland scoorde alle drie de punten in strafschoppen in de tweede helft met één doelpunt Margot Van Geffen en twee van Kaia Van Masaker. Argentinië reageerde kort voor het spel in de eerste helft toen Augustina Gorzelani Hij scoorde ook nog een strafschop.

“Het is geweldig”, Kapitein Holland Goedenavond Ze zei. “Ik kan niet geloven dat we dat echt hebben gedaan. We hebben er zo hard voor gewerkt.”

Winnend cadeau De Goede en teamgenoot Ledwig Wilton Drie Olympische titels in het dameshockey, met ook goud op de Olympische Spelen van 2008 en 2012.

Volledige herhaling bekijken

Bekijk meer: Nederland koploper Argentinië in finale hockey vrouwen

Groot-Brittannië wint brons in dameshockey

Groot-Brittannië pakte de bronzen medaille in het dameshockey door India met 4-3 te verslaan.

Groot-Brittannië, dat de gouden medaille won op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, leidde door twee doelpunten in het tweede kwartaal met doelpunten van Elena Rayer En Sarah Robertson.

READ  Wat is AZ Alkmaar - Dundee United? Tv-details, teamnieuws, gelukkige scheidsrechter met kaarten

India, dat geen Olympische medailles had gewonnen in het dameshockey, kwam voor rust met 3-2 op voorsprong, maar Holly Bernie Webb Teken het spel en Grace Balddon Groot-Brittannië won het met een penalty in het laatste frame.

Bekijk meer: Groot-Brittannië versloeg India met 4-3 en won de bronzen medaille

België wint na strafschoppen en wint hockeygoud heren

medailles
goud: België
zilver: Australië
Bronzen: India

België won zijn eerste hockeytitel bij de mannen op de Olympische Spelen en versloeg Australië met 3-2 na penalty’s nadat de wedstrijd om de gouden medaille eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Belgische spits Florent Opel De Red Lions kwamen in de tweede helft twee minuten op voorsprong. Tom Wickham Scoor de gelijkmaker voor Australië, stuur de wedstrijd naar de penalty shootout

Belgische keeper Vincent Vanach Hij redde drie pogingen van Kookaburras, waaronder herstellen van Australië Jake Whiton Na het bekijken van de video. Vanach redde Whetton’s tweede poging en pakte de titel voor België.

“Ik ben heel blij”, zei Vanach. “Ik denk dat alle Belgen erg trots zijn op het Belgische nationale team vandaag.”

Bekijk meer: België wint goud na overwinning op Australië na strafschoppen

India viert zijn eerste hockeymedaille in 41 jaar

Opgetogen India vierde vrijdag de eerste hockeymedaille in 41 jaar van het land, in de hoop dat hun zuurverdiende brons op de Olympische Spelen in Tokio hen zal helpen hun vergane glorie terug te winnen.

Het meest succesvolle land in hockey in de Olympische geschiedenis met acht herentitels, India’s vorige medaille op de Olympische Spelen van 1980 in Moskou kwam toen ze bovenaan het podium stond.

READ  Anji Postecoglou 'fundamentalist': Celtic-coach biedt diep inzicht in zijn voetbalfilosofie voor zijn strenge test

India’s herenteams maakten een einde aan de medaille-droogte toen ze zegevierden in een spannende wedstrijd met negen doelpunten tegen Duitsland in de wedstrijd om een ​​bronzen medaille. De overwinning leidde tot vieringen in het op een na dichtstbevolkte land ter wereld.

Hun overwinning bereikte de voorpagina’s van de belangrijkste kranten van het land, waarbij The Times of India het “de transformatie van Tokio” noemde. De krant wijdde een hele binnenpagina aan het vieren van wat het zei was “brons gelijk aan zijn gewicht in goud”.

“In het land van de rijzende zon is het Indiase hockey van de duisternis naar het licht gegaan in Olympisch brons met een glans van goud”, aldus de redactie van de Indian Express.

Ze voegde eraan toe: “De hockeysupermacht uit het turftijdperk kan er nu naar streven om ook de beste te zijn in Astroturf. Tokio is misschien het begin van een droom, geen bestemming.”

Premier Narendra Modi belde donderdag het team om hen te feliciteren.

Later zei hij in een bericht op Twitter: “Hockey heeft een speciale plaats in de harten en geesten van elke Indiër. Voor elke hockeyliefhebber en sportfan blijft 5 augustus 2021 een van de meest memorabele dagen.”

Bekijk meer: India maakt einde aan medailledroogte bij hockey voor heren