Nederland 3-2 Oekraïne: Nederland haalt zijn schouders op na late comeback en opent met dramatische overwinning | UEFA Euro 2020

Nederland moest hard werken voor hun eerste overwinning van de Euro-finale sinds 2008, toen Denzil Dumfries een late, beslissende klap kreeg kort nadat Oekraïne een schokkende comeback maakte in de briefing.

Nederland vs Oekraïne: Zoals het gebeurde, de reactie

Kort overeenkomen

Een hectische start maakte de weg vrij voor wat er in Amsterdam zou komen. Denzel Dumfries kon de slimme reflex en de deels vergulde kopbal van George Bush niet vervangen en stond bij de rust zonder doelpunt.

Georgino vierde feest met Vijnal na het starten van de score

Zeven minuten na rust komen beide spelers uiteindelijk in het openingsspel terecht, maar pas nadat de bezoekende keeper een voorzet van rechts blokkeerde, kaatste aanvoerder Giorgino Vijnoldam terug.

Toen Wout Weghorst een uur geleden een al even intuïtieve beslissing nam, stond de wedstrijd aan de kant van Andrei Shevchenko. Andrei Yarmolenko had echter andere ideeën en sneed vanaf de rechterkant voordat hij een glorieuze poging inzette vanaf de rand van het strafschopgebied.

Het tempo van Oekraïne leek helemaal dat van Oekraïne te zijn toen Roman Yaremsch vier minuten later de kopbal sloeg, maar Dumfries kreeg het laatste woord toen de voorzet van Nathan Ake werd omgezet en zijn eerste internationale doelpunt werd gemaximaliseerd.

Match Star: Denzil Dumfries (Nederland)

Ster van het spel: bekijk de hoogtepunten van Dumfries

“Hij bracht veel energie in het spel, was betrokken bij het creëren van kansen en het maken van doelpunten voor succes.”