Miles Buickens hattrick bevestigt 5e plaats Nederland op WK Junioren Hockey

Bhubaneswar: Miles Booken scoorde een hattrick om zijn campagne op de vijfde plaats af te sluiten door Nederland met 6-4 te verslaan in de FIH Junior Men’s Hockey World Cup in het Kalinga Stadion hier op zondag. Voordat hij in de 20e en 27e minuut twee strafcorners verving, sloeg Buchanan in de achtste minuut toe.Lees ook – Asian Champions Trophy: Het Indiase dameshockeyteam versloeg Thailand met 13-0.

Brent van Bijnen (15e), Guz Johnson (39e) en Caspar van der Veen (50e) scoorden voor Nederland. Lees ook – Indiase hockeyteams op Birmingham Commonwealth Games

De runner-up van vorig jaar België probeerde via Thibaut Tiplos (25e), Roman Duvecot (36e, 38e) en Jeff de Winter (52e) vier doelpunten te maken, maar uiteindelijk was het te laat. Lees ook – Kovit-19 FIH Junior Hockey Wereldbekerwinnaar, positieve test voor één

Eerder op de dag scoorde Pav Kunil (49, 55, 58) een hattrick, terwijl Edward de Ignacio-Simo Field in de zevende minuut scoorde en Spanje een 4-1 overwinning op Maleisië bezorgde. Zevende plaats. Voor Maleisië scoorde Akimullah Anuwar een solodoelpunt met een veldslag in de vierde minuut van de zevende-achtste wedstrijd.