Messi-gevecht en 4 andere magische momenten uit Argentinië en Nederland

Argentinië en Nederland verrukten de wereld vrijdag met een van de mooiste WK-kwartfinales aller tijden. Argentinië ging met 2-0 voor met Lionel Messi op voorsprong schandalige hulp Alvorens om te zetten uit een strafschop en dat voordeel bleef tot de 83e minuut.

Holland dwong extra tijd af met twee doelpunten van Wout Weghorst op 83 en 90+11, en toen, na een doelpuntloze verlenging, kregen we al het drama van een penalty shootout die Argentinië uiteindelijk met 4-3 won.

Tussen elke 120 minuten hebben we 48 overtredingen, 14 gele kaarten en één (na de wedstrijd) rode kaart gezien, zoals deze historische rivaliteit tussen Geen albiceleste en de Oranje Hij schreef een van zijn meest memorabele hoofdstukken. Naast de doelpunten waren dit de opvallende drama’s.

5 stuks van ** duizend dollar brachten Argentinië en Nederland naar een ander niveau

# 1. Messi’s flagrante handbal … geen geel

na het indienen ervan Een van de beste passes uit zijn carrièreMessi had ongelooflijk veel geluk om in de 55e minuut te ontsnappen aan een genadeloos schreeuwende handbalboeking. Hij kreeg later een gele kaart wegens afwijkende meningen, maar dit was alleen maar humoristisch en maakte de Nederlanders enthousiast.

# 2. Amy Martinez dringt zichzelf op aan Luke de Young

keepers. Als je het spel eerder hebt gespeeld, begrijp je zeker het gevoel dat alle Sentinels krankzinnig zijn – ze zijn een grillige mix van agressie, afstandelijke wijsheid, teamgeest en redderscomplex.

Dit is klassiek keepersgedrag. Met een 2-0 overwinning en het gevoel aan de top van de wereld te staan, probeert Amy Martinez Muhammad Ali te slim af te zijn van Sonny Liston en moederliefhebbende Luke de Jong.

Net als Icarus kwam Martinez een stuk dichter bij de zon.

#3. Leandro Paredes met misschien wel de grootste reeks opeenvolgende boekbare overtredingen ooit, waarna hij hard werd geraakt door Virgil van Dijk

Dit is misschien wel het gekste moment in de WK-geschiedenis. Paredes krijgt een gele kaart voor een wilde uitdaging, maar komt ermee weg omdat hij prompt opstaat en er een breekt op de vliegende Nederlandse bank…zelfs Van Dijk Hij haalt een beetje uit zijn eerlijkheid.

# 4. Argentinië gebruikt alle mentale spelletjes in hun strafschoppenreeks

Nu is het tijd voor Martinez om te schitteren. Deze save and dance zette de toon.

De toon is meedogenloos.

Dit is een van de meest emotioneel geladen beelden van het WK ooit.

#5. Messi vecht tegen Edgar Davids, Louis van Gaal en een onbekende aanwezigheid

Het laatste fluitsignaal was niet het einde. Ik kan alleen maar raden welke woorden hier werden uitgewisseld.

Het is duidelijk dat Messi op geen enkel moment blij was met het Nederlandse apparaat. Een deel daarvan was zeker Van Gaal, die voor de wedstrijd wees op Messi’s gebrek aan verdedigende actie als iets dat de Nederlanders konden uitbuiten.

Messi bleef extreem heet tijdens de interviews na de wedstrijd. (“Waar kijk je naar, idioot ?!”)

Argentinië vs Kroatië treffen elkaar dinsdag in de halve finale. Dus laten we dit doen.

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'