Laatste snik overwinning op Argentinië vrouwen China, Aussie mannen verslaan Nederland

Ze lieten het tot de laatste minuut, maar de Argentijnse vrouwen versloegen China met 2-1 in een FIH Hockey Pro League-wedstrijd in Eindhoven. In een clash tussen twee hockeyzwaargewichten leverden de Australische mannen een sensationele prestatie en verbluften ze de thuisploeg met 7-2.

(Vrouwen) Argentinië vs China 2-1

China domineerde de eerste helft met meer balbezit en meer territorium dan hun rivalen, maar geen van beide keepers kwam onder grote druk te staan ​​met een cirkelvormige penetratie aan beide kanten.

Argentinië vond aan het begin van het derde kwart een andere versnelling, veel beter aan de bal en hechter als team.

Hun inspanningen werden beloond toen Victoria Sass de bal vanaf de 25 binnen schoot en de vage aanrakingen van Delfina Thome een doelpunt voor een 1-0 voorsprong maakten.

China baande zich een weg terug in de wedstrijd met een positieve laatste paar minuten van het derde kwart, maar bleef puntloos bij de laatste pauze.

In de vierde periode ging Zhang Xiaoxue de cirkel in en nam een ​​schot dat werd gered door de keeper, maar keer op keer terugkaatste. Deze keer ging het naar zuurverdiende pariteit.

Maar met nog een minuut te spelen kreeg Argentinië een strafcornerkans. Met China’s nummer één loopster Li Hong van het veld met een gele kaart, dreunde Valentina Raposo de bal in de linkerbenedenhoek om de stand op 2-1 te brengen.

Maria Granato werd uitgeroepen tot speelster van het toernooi en zei: “Ik ben erg blij om vandaag te winnen. Ik denk dat China een heel moeilijke tegenstander is, maar we hebben heel hard gewerkt en scoorden in de laatste bocht, wat erg belangrijk voor ons was.

READ  Krimschatten moeten naar Oekraïne worden gestuurd

(Mannen) Nederland v Australië 2-7

Australië sloeg als eerste toe toen Eddie Ockenton een prima worp afleverde op Tom Craig, die hem verpletterde voor zijn 38.E Internationale bestemming.

Nog wat geweldig samenspel later gleed Daniel Beale de bal terug naar Lachlan Sharp om de voorsprong van de Kookaburra’s te verdubbelen met seconden te gaan in het eerste kwart.

Een snelle vrije treffer buiten de cirkel vroeg in de tweede periode leverde het derde doelpunt op. Dit keer was het Nathan Abrams die de keeper afklopte.

Craig scoorde vervolgens minder dan een minuut later zijn tweede van de avond.

Het vijfde doelpunt van Australië was hun eerste uit een strafcorner, Jeremy Hayward schoot naar huis om de ellende van de thuisploeg te verdiepen.

Met nog iets meer dan een halve minuut op de klok kwam Oranje eindelijk op het wedstrijdformulier. Nadat David Hussen de bal omdraaide, werkte Myles Bukens de bal richting doel en passeerde de bal naar Djeb Hodemakers op rechts, die hem vervolgens weer binnenschoot. Een duikende Buckens vond de achterkant van het net en bracht de Nederlandse achterstand terug tot vier.

Het duurde minder dan vijf minuten voordat de Aussies het derde kwart ingingen toen Blake Gowers in de rebound schoot nadat de Nederlandse keeper Birmin Block vroeg in de strafcorner goed redde.

Ze scoorden hun zevende in het vierde kwartaal toen Beal Ephrams vanaf de basislijn gooide om zijn brace te voltooien.

Buckens haalde er in een strafcorner eentje terug voor Oranje, maar dat deed niets af aan de nadrukkelijke 7-2-overwinning van de Australiërs.

READ  Het langverwachte Schotland voor internationale cricket verloor van Nederland

Tom Craig werd uitgeroepen tot speler van het toernooi en zei: “Het belangrijkste is dat we erg goed zijn geweest voor het doel en we zijn erg goed geweest in het verdedigen van het doel, dus we zijn erg blij… Ik denk dat de energie is echt goed. Ik bedoel, geen goede energie hebben. Het is moeilijk – we zijn in de Europese zomer, de menigte is enorm, juichen ons toe, juichen voor Nederland, juichen voor goed hockey, dus er was een goed gevoel daar en het klikte heel goed.

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 9 juni 2020

HC Oranje-Rood Stadion, Eindhoven (NED)

Uitslag: Dames Match 45

Argentinië 2-1 China

Atleet: Maria Granato (ARG)

Scheidsrechters: Hannah Harrison (ENG), Céline Martin-Schmets (BEL), Ben Goentgen (GER-Video)

Uitslag: Heren Match 45

Nederland 2-7 Australië

Man van de wedstrijd: Tom Craig (AUS)

Scheidsrechters: Lauryn Delforge (BEL), Sarah Wilson (SCO), Hannah Harrison (ENG-VIDEO)