Kroatisch dameshandbal wint de HEP Kroatië Cup in Bori!

17 april 2021 – Het Kroatische dameshandbalteam wint de HEP Kroatië Cup in Por تش!

Na het verslaan van de huidige wereldkampioen, Nederland, versloeg het nationale team van de Kroatische vrouwen ook voormalig wereldkampioen Brazilië en werd het de winnaar van de HEP Kroatië Cup. In een zware wedstrijd met veel gelijk spel deed Kroatië het aan het einde van de tweede helft beter en vierde het om 24.21 uur.

Kroatië maakte slechts één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Nederland, en in plaats van Natasha Mujinovic kwam de jongere Emma Guskic in de wedstrijd. Marigita Vidak bleef net als in de eerste wedstrijd op de tribune. Aan de andere kant nam Brazilië Gabriela Moreschi op in het team in plaats van haar eerste officiële doelman Barbara Arenhat. Kroatië opende de wedstrijd met T Bjjevic, Andrea Semar, Nikolina Zadravic, Anna Dibilic, Dora Kresnik, Valentina Placevic en Shamila Michezhievi.

Kroatië stond op de eerste plaats, daarna ging Brazilië naar +1. Na 10 minuten was het 3: 3 en in de laatste vijf minuten was het 8:10 voor Brazilië, met doelpunten van Anastasio en Amorim.

Milosavljevic hielp Kroatië te herstellen vanaf zeven meter afstand. De strijd ging door tot in de tweede helft. Brazilië was sterk en fysiek fit, maar Kroatië paste goed bij hen. De verdediging slaagde, Bjjevic was solide in het doel en in de 49e minuut scoorde Michejevic 18:16, de eerste opmars van Kroatië +2.

Maak Milosavljevi +3. Kroatië behield dit voordeel tot anderhalve minuut voor tijd toen Michejevic werd gediskwalificeerd. Brazilië scoorde vanaf elf meter. Kroatië verloor de bal in de aanval, maar Vieira miste en Kresnik loste alle twijfels op in de laatste seconden met een doelpunt in de 24:21 finale.

READ  Een video op het Afghaanse cricketbord toont een besneeuwd cricketveld in Kabul

De meest gekwalificeerde speler van Kroatië is Dijana Milosavljevic, met zeven goals, en Shamila Michejevic met zes. T Bjjevic scoorde 10 reddingen. Bruno de Paula was de beste van Brazilië, met vijf goals.

Kroatië: Bešen (0 + 1), Pijevi (10); Zadravec 1, Plahinek, Krsnik 1, S. Posavec 1, Mičijević 6, Milosavljević 7 (4), D. Kalaus, Ježi 2, Japundža, Franuši, Šimara 2, Debelić 3, Guskić, Blažević 1. COACH: Snježana.

Brazilië: Mauritius (5), Aruda (5); De Paula 5, Arujo 1, Amorim 3, Barbosa, Araujo 2, Cardoso 5 (3), Vieira 2, Guarieiro, Bitolo, Anastacio 2, Matieli, Da Rocha, Costa 1, Ventura. Iceborne: Jorge Duenas.

Volg de speciale TCN-pagina om het laatste sportnieuws in Kroatië te volgen.