“Ik wil de beste ooit zijn”, zegt Shriver, de Olympisch BMX-kampioen

“Ik wil de beste ooit zijn”, zegt Shriver, de Olympisch BMX-kampioen

LONDEN: De Britse Olympisch kampioene Beth Shriver heeft gezegd dat het haar doel is om de grootste atleet in haar sport te worden terwijl ze haar wereldtitel in juli wil verdedigen.

De 22-jarige won de eerste gouden medaille van Groot-Brittannië in BMX op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio en volgde de eerste plaats op de Wereldkampioenschappen in Nederland.

Shriever werd de eerste vrouw in BMX die beide titels tegelijkertijd behaalde, maar ze heeft haar zinnen gezet op veel.

“Ik wil kunnen zeggen dat ik de beste BMX-speler ooit ben, en dat is een heel groot statement”, vertelde ze aan Reuters.

“Maar ik denk dat de enige manier waarop ik het kan doen is om drie (Olympische) gouden medailles te behalen, een paar wereldbekers te winnen en veel wereldkampioenschappen.

“Ik denk dat het belangrijkste is … ik wil kunnen zeggen dat ik van elke minuut heb genoten en er het beste van heb gemaakt. Omdat natuurlijk niet veel mensen kunnen zeggen dat ze fulltime atleten zijn of kunnen zeggen dat ze naar de Olympische Spelen. .

“Het is een groot doel dat moet worden gesteld en als het niet gebeurt, zal het niet gebeuren, maar dat is iets waar ik naar streef en ik wil gewoon genieten van de rit”, voegde ze eraan toe in een interview met Zoom van haar trainingskamp in Manchester.

De Wereldkampioenschappen van dit jaar vinden plaats in Nantes, Frankrijk, van 26-31 juli, en de aandacht zal spoedig worden verlegd naar de reis naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

READ  The Black Caps beginnen sterk tegen Bangladesh

De overwinning in Nantes zou Shriever binnenhalen van drievoudig Brits wereldkampioen Shanaze Reade, die overstapte naar het baanwielrennen en goud won op de sprint in 2007 en 2008.

“Als ik een andere sport zou doen, zou het waarschijnlijk in de trant van baanwielrennen zijn, omdat ik denk dat dat de gemakkelijkste manier is om wat ik momenteel doe, erin over te dragen”, zei de Londenaar.

“Maar voor nu denk ik dat BMX alles is wat ik weet en alles wat ik op dit moment wil doen… Ik wil het goed proberen en kijken of ik er goed in ben, maar ik zal het nu pas kunnen na Parijs waarschijnlijk, gewoon omdat het helemaal vol is.

“En racen vanaf september is belangrijk voor de games, dus daar is het allemaal op gericht.”

Een van de stilstaande beelden van de Olympische Spelen van vorig jaar was Shriever die ophing om te vieren dat haar teamgenoot Kye Whyte, die zelf minuten eerder de zilveren medaille bij de mannen had gewonnen, won.

“We hebben echt een goede vriendschap en relaties, we lachen en stuiteren altijd naar elkaar, dus ja, het is echt goed,” zei Shriever.

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *