Hoe wist mijn arts dat ik het coronavirus had voordat hij mij testte?

Geachte dokter. Roach: Ik ben een 71-jarige man in uitstekende gezondheid en gebruik geen medicijnen. Nadat ik onlangs een doffe hoofdpijn, lichte spierpijn, loopneus, niezen, hoesten en keelpijn had ervaren, ging ik naar een spoedeisende hulp bij mij in de buurt om erachter te komen welk virus ik mogelijk had opgelopen. Nadat ik naar mijn longen had geluisterd en had gevraagd of ik koorts, moeite met ademhalen, misselijkheid of smaak- of reukverlies had (wat niet het geval was), vertelde de dokter me dat ik het coronavirus had.

Omdat ik wist dat alle symptomen die ik ervoer ook verband konden houden met griep, het respiratoir syncytieel virus (RSV) en verkoudheid, vroeg ik hem hoe hij daar zeker van kon zijn zonder mij te testen. Hij antwoordde: “Omdat het het meest wijdverspreid is, en zelfs als je testresultaat negatief is, denk ik nog steeds dat het Covid is.” Het spreekt vanzelf dat ik verbaasd was toen ik hem dat hoorde zeggen en dat ik voor de zekerheid een PCR-test wilde doen.

Het bleek dat hij gelijk had! Ik testte voor het eerst positief op het coronavirus, ook al was ik gevaccineerd tegen het coronavirus, de griep en het respiratoir syncytieel virus. Mijn symptomen duurden slechts drie dagen. Mijn vraag is: was zijn conclusie een weloverwogen gok, of hoorde hij iets in mijn longen dat hem ervan overtuigde dat het coronavirus was?

Antwoord: De symptomen van het coronavirus variëren, afhankelijk van de persoon, de variant, of de persoon is gevaccineerd en of (en hoe recent) hij of zij ziek is geworden.

Er zijn geen specifieke bevindingen waar u op moet letten bij het luisteren naar de longen, maar ik geloof het woord van uw arts. In tijden van hoge ziekteprevalentie heeft iedereen die je ziet met luchtwegklachten het coronavirus. Mensen met hoge koorts en spierpijn die plotseling begint, hebben een grotere kans om griep te krijgen, maar er zijn geen definitieve resultaten uit een geschiedenisoverzicht of test.

Tenslotte bewijst jouw verhaal nogmaals dat de PCR-test gevoeliger is dan thuistesten, maar thuistesten kunnen heel specifiek zijn. Als u klachten heeft en een thuistest is positief, dan heeft u al het coronavirus.

Meer tips

Dr. Roach betreurt het dat hij niet op individuele brieven kan reageren, maar zal ze waar mogelijk in de column opnemen. Lezers kunnen vragen mailen naar [email protected] Of mail naar 628 Virginia Dr., Orlando, FL 32803.

(c) 2022 North American Syndicate Inc.

Alle rechten voorbehouden

You May Also Like

About the Author: Tatiana Roelink

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *