Het late doelpunt van Fuelkrug stuurt Duitsland langs Nederland

Matchwinnaar: Duitse spits Niklas Volkrug rent met de bal (Kirill Kudryavtsev)

Een kopbal in de 84e minuut van Niklas Volkrug leidde dinsdag tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Frankfurt tegen Duitsland naar een 2-1 overwinning op Nederland.

Het werd 17 minuten voor het einde van de wedstrijd geïntroduceerd Borussia Dortmund De aanvaller sprong hoog en kopte een hoekschop van Toni Kroos binnen, waarbij doellijntechnologie het doelpunt bevestigde.

Duitsland werd in de wedstrijd gedwongen terug te komen van een achterstand en kreeg al na vier minuten toe, en Joey Firman profiteerde van enkele verdedigende fouten van Maximilian Mittelstadt om Nederland op voorsprong te zetten.

Mittelstadt, die pas zijn tweede wedstrijd in Duitse kleuren speelde, maakte zijn fout kort daarna goed door een verbluffend schot van buiten het strafschopgebied los te laten om de scores in de 10e minuut gelijk te trekken.

De overwinning zet de recente niveaustijging van Duitsland voort en het is de tweede overwinning op rij, minder dan drie maanden na het organiseren van het Europees Kampioenschap van 2024.

Duitsland kwam aan de wedstrijd met een golf van optimisme die je de afgelopen jaren zelden zag, gesteund door een overtuigende 2-0 overwinning op Frankrijk op zaterdag na een teleurstellend 2023, waarin het land slechts drie van zijn elf wedstrijden won.

Julian Nagelsmann koos voor een ongewijzigde basisopstelling, maar in tegenstelling tot de snelle start op zaterdag, waar Florian Wirtz Het zette Duitsland al na zeven seconden op voorsprong en Oranje profiteerde van een fout om vier minuten later de score te openen.

READ  Nederland bereidt zich voor op Premier12-toernooi met Kingdom Series op Aruba - World Baseball Softball Federation

Na een indrukwekkend debuut tegen Frankrijk was Mittelstadt de schuldige, toen zijn slechte passes Memphis Depay vonden die de score van Firman regelde.

Maar Mittelstadt maakte zijn fout goed door van buiten het strafschopgebied een verbluffend schot te lanceren dat via de lat stuiterde.

Jamal Musialadie met een precieze pass voor de gelijkmaker zorgde, had zeventien minuten later bijna nog een schot te pakken toen hij de bal vakkundig in het doel schoot. Kai Havertzmaar nee Arsenaal Direct schot op de doelman.

Bondscoach Ronald Koeman voerde zeven wijzigingen door in de ploeg die vrijdag met 4-0 van Schotland won.

Hoewel de bezoekers er daardoor onsamenhangend uitzagen en de Duitse verdediging zelden in de problemen brachten, slaagden ze er na een vroege aanval in om de schuld van de wedstrijd weg te nemen, met weinig kansen voor beide teams in de tweede helft.

Nagelsmann bracht het eerste elftal binnen en verving Havertz en Wirtz door Thomas Müller en Fuellkrug, en Duitsland zag er onmiddellijk beter uit.

Even later maakte Musiala een wanhopige redding, Duitsland voerde de druk op en Volkrug zette de thuisploeg kort daarna op voorsprong, zijn elfde doelpunt in vijftien interlands.