Het Glover’s Gold Rowing Championship gaat verder in Varese

De Britse olympische kampioene Helen Glover heeft vandaag haar uitzonderlijke winnende record bevestigd toen zij en Polly Swan Europees kampioen werden in het damesdubbel in Varese, Italië.

De 34-jarige, die mede-winnaar was van de Olympische gouden medaille op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en Rio 2016, doet dit jaar weer mee aan de competitie nadat hij vier jaar had gedraaid, waarin zij en haar man, tv-natuuronderzoeker Steve Backshall, had ik drie keer gekregen. Kinderen, waaronder een tweeling vorig jaar.

In wat haar tweede sprint was na haar terugkeer met Swan na haar overwinning op vrijdag (9 april) in een kwalificatiewedstrijd, presenteerde Glover haar gebruikelijke kracht en techniek in een boot die thuiskwam in 7 minuten en 02,73 seconden, waarbij Roemenië het zilver pakte in 7: 03.02 en brons. Spanje in 7: 03.75.

Glover verloor haar laatste grote race op de Wereldkampioenschappen 2011, toen zij en Stanning tweede werden – terwijl ze worstelde met maagproblemen – en de vooruitzichten voor Tokyo 2020 zijn al rooskleurig voor haarzelf en Swan, een jonge dokter met wie ze de wereld won. titel in 2013.

‘Het is een lange winter geweest,’ zei Swan, ‘maar het voelt zo episch om gewoon met Helen uit te gaan voor de race.’

“Ik denk niet dat we verwacht hadden te winnen.”

In wat binnen een jaar de eerste grote internationale competitie van Groot-Brittannië was, werd de groeiende hoop in Tokio gestimuleerd door een verpletterende overwinning bij de heren vier – de categorie waarin Britse roeiers wonnen tijdens hun laatste vijf Olympische Spelen.

READ  NetJets® US Jumping Team wint podiumplaats bij de Fifa Jumping Nations Cup in Zweden CSIO5*

Het kwartet van Ole Cook, Rory Gibbs, Matt Rossiter en Chulto Carnegie verdedigde met succes de titel in 2019 en keerde met 5:56:49 naar huis terug voor Roemenië, 5: 58,34 en Italië met de bronzen medaille. Tijd 5: 59,42.

De Kroatische broers Martin en Valent, Olympisch kampioen dubbele roeispanen in Rio 2016, zijn de belangrijkste drijvende kracht achter het herenpaar sinds de overname in 2017, na het winnen van twee wereldtitels en het behalen van hun derde Europese titel op rij. In een tijd 6: 23.37.

Ondanks hun status in de sport, werden ze al snel door officials gewaarschuwd om hun masker af te doen voor het maken van foto’s op het podium.

De race van gisteren volgde op de aankondiging van de terugtrekking van het Turkse team uit het Europees Kampioenschap na het produceren van drie positieve tests voor COVID-19.

De Kroatische wereldkampioenen Martin en Valent Sinkovic verdedigden vandaag met succes hun Europese herentitel in het dubbelspel in Varese © Getty Images

De Fransen Matteo Androdias en Hugo Boucheron bereikten al snel de dubbele roeibootraces voor mannen met een klokslag van 6: 12,41, waarbij Nederland het zilver pakte om 6: 14,66 en het Britse brons om 6: 14,77.

Nederland won de vier damescompetities met een tijd van 6: 27,51 minuten, terwijl Ierland het zilver won met een tijd van 6: 27,96, voor Groot-Brittannië, dat derde stond met een tijd van 6: 31,27.

Roemenië won de roeititel voor dames met een tijd van 6: 49,84, voor Litouwen met een tijd van 6: 53,33 seconden, terwijl Groot-Brittannië het brons pakte met een tijd van 6: 55,13.

Italië won de lichtgewicht quad row-boten voor heren in de Europese beste tijd van 5: 52,06 seconden en versloeg Frankrijk met slechts 0,02 seconden.

READ  Preview: Newcastle United vs Nottingham Forest - voorspellingen, teamnieuws, opstellingen

Hongarije won het lichtgewicht herenduo, voor Italië en Moldavië.

De Duitse wereldkampioen Oliver Ziedler won de individuele roeiboten voor heren met meer dan een seconde en brak de streak met 6: 48.86.

De Deense Sverri Nielsen werd tweede en de Poolse Natan Wijerzeki-imchik pakte de bronzen medaille.

De Russische Hanna Barakatsen won het vrouwenequivalent, voor de Brit Victoria Thornley en de Zwitser Jinin Gamlin.

De gewonnen tijd was 7: 29,76.

De Duitse wereldkampioen Oliver Ziedler won de individuele roeiboten voor heren met meer dan een seconde © Getty Images

Groot-Brittannië won acht mannen met een tijd van 5: 30,86 seconden, Roemenië werd tweede en het Nederlandse team voltooide het podium.

Tijdens het roeien wonnen de PR3-wereldrecordhouders gemakkelijk door vier gemengde teams om 6: 52.14, waarbij de zilveren medaillewinnaar Frankrijk 7: 05.26 scoorde.

Dit wordt toegevoegd aan de gouden medaille die Groot-Brittannië won in het gemengde paar PR2 in een vergelijkbare dominante stijl, waarbij Lauren Rolls en Lawrence Whiteley 8: 08.41 scoorden voor Nederland, die de race afsloot met een tijd van 8: 17.69.

De Brit Benjamin Pritchard won de zilveren medaille achter Roman Poliansky van Oekraïne in de PR1 heren enkelspan roeiboten.

De Hongaar Peter Gallampus won de titel van lichtgewicht roeiboten in 7:01:52 van de Italiaan Gabriel Soares in 7: 03,63.

De roeititel voor het dames enkelspel ging naar Alina Furman uit Wit-Rusland met een tijd van 7: 41,81, terwijl de Roemeense Giannina-Elena Pelaga het zilver pakte met een tijd van 7: 45,80.

Priatten eindigde het evenement met vijf gouden medailles en 12 in het algemeen.