Haller wordt de 14e speler die vier doelpunten maakt in de Champions League nadat hij rellen uitvocht voor Ajax

WEST HAM-flop Sebastian Haller scoorde vier keer voor Ajax toen ze woensdag Sporting Lissabon met 5-1 versloegen – en lid werden van een exclusieve club.

De Ivoriaan verdiende twee keer in de eerste helft en sloot zich aan bij 15 andere spelers om er vier vast te houden in de CL-wedstrijd.

4

Sebastian Haller werd de eerste speler ooit die vier doelpunten scoorde in zijn Champions League-debuut weg van huistegoed: rex

4

De Ivoriaanse spits maakte in de eerste helft twee doelpunten en leidde Ajax naar een 5-1 overwinning op Sporting Lissabontegoed: rex

Haller, 27, was een echte ramp in het London Stadium, maar hij heeft een vliegende start gemaakt sinds hij naar Nederland verhuisde en zijn laatste show zag hem recordboeken binnen sprinten.

Zijn kwartet maakte hem de tweede speler in de geschiedenis die vier doelpunten scoorde in zijn Champions League-debuut, maar hij is de eerste die dat doet in de heenwedstrijd.

Marco van Basten scoorde vier doelpunten voor Milan tegen Göteborg in zijn eerste wedstrijd, ondanks het spelen in de Europa Cup.

Spelers als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic maakten vier doelpunten in een Champions League-duel.

Messi en Lewandowski deden het twee keer!

Haller zette Ajax binnen negen minuten op voorsprong – eerst buigend in een rebound van dichtbij voordat hij uitgleed om een ​​lage voorzet van zes meter te raken.

WORD LID VAN SUN VEGAS: ontvang een GRATIS £ 10 bonus met 100 spellen om te spelen Geen storting vereist (Voorwaarden zijn van toepassing)

READ  Ondanks het coronavirus houden meer mensen zich aan de officiële bewegingsrichtlijnen

Paulinho trok er een terug voor de gastheren in 33 minuten voordat Stephen Burgess Nederland een 3-1 voorsprong gaf in de eerste helft, zes minuten voor rust.

En Haller had minder dan 20 minuten van de tweede helft nodig om zijn score met vier doelpunten te voltooien.

Zijn eerste doelpunt kwam slechts zes minuten later toen hij opnieuw een voorzet maakte vanuit het gebied.

4

En bij de vierde – zijn mooiste doelpunt – zag hij hem met zijn linkervoet over het net vegen na een voorzet van Nassir Mazraoui.

De 27-jarige was verschrikkelijk voor West Ham, die hij in januari verliet

4

De 27-jarige was verschrikkelijk voor West Ham, die hij in januari verliettegoed: rex

De kwaadaardige frotnman verliet West Ham in een deal van £ 20 miljoen in januari – een verlies van £ 25 miljoen ten opzichte van wat de Hammers betaalden.

Hij vervoegde de East London-kant van Eintracht Frankfurt voor £ 45 miljoen in de zomer van 2019.

Maar hij kwam zijn vroege belofte niet na en maakte fans boos met zijn totale gebrek aan inspanning toen hij vorig seizoen de geblesseerde Michel Antonio verving.

Hij vond echter een nieuw leven in Nederland – hij scoorde 21 doelpunten in 29 wedstrijden.

Briljant vergeleken met de 14 in 54 die West Ham kreeg.

Sprekend na de overwinning waarmee Ajax bovenaan Groep C stond, zei Haller: “Het is mijn beste wedstrijd ooit.

Lezen Live voetbalnieuwsblog Voor de laatste geruchten, roddels en afgeronde deals

“Je droomt hier alleen maar van. Je hebt je hele leven op dit soort wedstrijden gewacht.

READ  Donderdag Geruchten: Bellingham, Neymar, Mbappé, Messi, Ronaldo, Rice

“Je moet van dit soort wedstrijden genieten, het zijn mooie herinneringen. Ik moest gewoon scoren, niet alleen voor mezelf, maar ook voor het team en de fans.”

Het was Haller’s eerste wedstrijd met Ajax in Europa nadat hij vorig seizoen ten onrechte uit de Europa League-selectie werd gelaten.

Gratis weddenschappen: ontvang meer dan £ 2000 op nieuwe klantendeals