Graham Potter legt uit waarom Leandro Trossard Brighton miste tegen West Ham na het incident in Leeds

Graham Potter zei dat Leandro Trossard de overwinning van Brighton op West Ham op zondag heeft gemist vanwege een blessure bij Leeds United vorige week.

Net als Albion was hij dit seizoen de beste 27-jarige in de Premier League. De vleugelspeler scoorde acht goals en drie assists en bracht Al Nawras naar de negende plaats met 51 punten – een clubrecord.

Na een indrukwekkende start van het seizoen 2021/22, met vier goals en één assist tussen augustus en december, is de voormalig Genkse ster achterop geraakt. Maar vier goals in zijn laatste zes wedstrijden, samen met twee assists, hebben hem dit seizoen op gelijke hoogte gebracht met Neil Maupay als topscorer van Sussex.

Hij was echter verrassend afwezig in de basisopstelling tegen de Hammers op Amex. Gelukkig voor Brighton miste hij niet veel, want zijn teamgenoten wonnen met 3-1 van de kant van David Moyes. Doelpunten in de tweede helft van Joel Veltmann, Pascal Gross en Danny Welbeck, na de openingswedstrijd van Michel Antonio in de eerste helft, zorgden voor een schitterende overwinning.

Na de wedstrijd onthulde Potter dat hij een klein probleem had met het 1-1 gelijkspel van Albion tegen Leeds afgelopen zondag op Elland Road. Hij werd in de 87e minuut van die wedstrijd uitgeschakeld en na de wedstrijd van West Ham zag men hem heel voorzichtig het veld inlopen.

READ  Het WK is slechter zonder Mané, zegt Van Dijk - Sport

“Hij kreeg een trap tegen Leeds. We hebben het gisteren geprobeerd, maar het was niet 100%, dus we dachten dat het niet de juiste keuze was om het risico te nemen, maar hij zou binnen een paar dagen in orde moeten zijn”, zei de manager. . Sussex Live.

Trossard neemt een korte pauze voordat hij afreist naar België voor de eerste van vier Nations League-wedstrijden. Zijn nationale team speelt op 3 juni tegen Nederland, gevolgd door Polen op 8 juni, Wales op 11 juni en weer Polen op 14 juni, waarna hun zomervakantie gepast begint.