FIH Professionele Liga | India vecht terug om gelijk te spelen met Nederland en een bonuspunt te winnen in de penalty shootout

FIH Professionele Liga |  India vecht terug om gelijk te spelen met Nederland en een bonuspunt te winnen in de penalty shootout

Een briljante eerste helft gevolgd door een rommelige, onhandige tweede voordat de controle werd herwonnen, was het verhaal van de Indiase herenwedstrijd tegen Nederland in hun tweede FIH Pro League-wedstrijd hier op zondag, en de eindstand, een 2-2 gelijkspel, was een weerspiegeling van de prestatie. In het veld. Een verplichte strafschoppenserie zorgde ervoor dat India een bonuspunt pakte en hun tweede overwinning in draf behaalde.

wreed

Er werd altijd verwacht dat de nummer één van de wereld sterker zou zijn, maar het is hun verdienste dat de gastheer zijn structuur in de eerste twee kwartalen heeft behouden. Door diep in de verdediging te staan ​​en snel in de tegenaanval te zijn, hielden de Indianen de oppositie op afstand, zonder ruimte of tempo te geven.

De Nederlanders gebruikten lange ballen op de grond en in de lucht om voorbij de massa's op het middenveld te komen, maar slaagden er niet in voorbij de vastberaden Indiase verdediging te komen. Aan de andere kant wist India in de 12e minuut twee doelpunten te scoren, maar kon ze niet tellen.

Totdat Hardik Singh na een minuut besloot op te treden en de impasse te doorbreken. Hardik rende bij de rebound door het midden, vond Sukhit op de rechterflank, zwaaide de bal terug en schoot door het kleinste gaatje tussen de tribune van de doelman en de paal naar binnen.

De wanhopige klaring van Manpreet op het laatste moment vóór rust werd als opzettelijk beschouwd om een ​​tweede Nederlands doelpunt tegen te krijgen, en Jeb Janssen maakte geen fout bij de gelijkmaker.

READ  Schotland bevestigt dat het twee vriendschappelijke wedstrijden zal spelen tegen Nederland en Noord-Ierland

Of het nu de reden was of de Nederlandse wissel, de Indiërs leken in de tweede helft de structuur en controle over zichzelf en het spel te verliezen.

Plots leken de Nederlanders bedreigender, zelfs toen de Indianen in opstand kwamen.

Nederlandse hegemonie

Het derde kwart stond in het teken van de Nederlandse dominantie en het was geen verrassing dat ze op voorsprong kwamen, waarbij Koen Bijgin scoorde na een krachtige rebound van een pc in de 39e minuut.

India kreeg eindelijk de schijn van controle terug in de vierde game en kreeg twee open kansen totdat Harmanpreet twee minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde.

In de andere wedstrijd van de dag leek Australië op koers te liggen voor een gemakkelijke overwinning nadat het een 3-1 voorsprong had genomen op Spanje, voordat laatstgenoemde zich in het derde kwart terugvechtte en twee doelpunten scoorde in evenveel minuten om de stand gelijk te trekken voor Lachlan. Sharp scoorde zijn tweede en tweede doelpunt. Het vierde team dat de volledige punten veiligstelt voor Australië.