Euro 2020/1, 16e ronde: Nederland vs Tsjechië, België vs Portugal

Zelfs voor degenen die zichzelf bekend hebben met het internationale voetbal zoals jij, is deze zondag iets om naar uit te kijken. Regerend kampioen Portugal is een van de grootste favorieten om uit te schakelen in België, maar we beoordelen een van de grootste (internationale) wedstrijden ooit – dat hoef je niet te doen Pak aan Mijn Woord Naar Dat.

De groepsfase (!) wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië op Euro 2004 was de ultieme voetbalhobby, met twee zeer getalenteerde partijen met als doel aanvallend – en alleen aanvallend. Geregisseerd door Dick Advocate Nederland, Rudd van Nistelrooy, Clarence Seidorf, Edgar Davids, Edwin van der Sar en de jonge Arjen Robben die een paar weken later bij Chelsea tekent.

Ondertussen stonden de Tsjechen aan het toppunt van de gouden generatie, geleid door de gouden jongen, Powell Netwet, wiens erfgenaam, Dome Rosici, live man-mountain John Collar, stiekem goede Milan Burroughs en een jonge Petreg, al hadden getekend bij Chelsea een paar weken geleden.

Een thriller met vijf goals, de Tsjechen kwamen terug van een vroege achterstand van 2-0 en wonnen met 3-2. Twee minuten later, twee minuten later, voegde hoofdcoach Karel Bruckner de aanvallende spelers toe terwijl beide teams 90 non-stop minuten naar voren drongen. Naast de vijf goals was er bijna veel houtwerk en bijna twee keer zoveel geweldige kansen – een masterclass in keepen aan beide kanten, voorbij de gebogen scores.

Als je dit eerder hebt gezien, weet je het al. Als je er geen hebt, hier zijn 5 minuten Hoogtepunten Galerij – Hoewel dit spel heel speciaal is, UEFA is beschikbaar in volledige herstart, Of je kunt het bekijken in het Tsjechisch, Als je extra emotie wilt.

Maar genoeg over het verleden. Het is tijd voor het heden.

Met uitzondering van Chelsea-schuldenaar Michi Badshua, zijn er misschien genoeg voormalige blues om in deze twee wedstrijden een ijzersterk team op te bouwen.