Engeland versloeg Nederland in een spannende Women’s Nations League-wedstrijd

Engeland hield het Olympische bod van Groot-Brittannië levend met een spannende overwinning op Nederland met 3-2 in de Women’s Nations League op vrijdag.

De Lions liepen gevaar voor een derde nederlaag in Groep A1 nadat Lyneth Bierenstein op Wembley een brace in de eerste helft scoorde voor Oranje.

Dat zou een einde hebben gemaakt aan de hoop van Team GB om volgend jaar de Olympische Spelen in Parijs te halen.

Maar de ploeg van Sarina Wikman vocht vlak voor het uur terug met twee doelpunten van Georgia Stanway en Lauren Hemp.

De Engelse invaller Ella Dunne voltooide een sensationele ontsnapping in de eerste minuut van de blessuretijd, tot grote vreugde van het 71.632 publiek.

“Ik voel me een beetje vreemd. Ik ben erg blij met de overwinning, maar uiteindelijk hoop je met twee doelpunten verschil te winnen, dus je staat in een betere positie”, zei Wiegmann.

“We zeiden bij de rust dat we niet slecht speelden, maar ja, we kregen twee doelpunten tegen en we moesten het beter doen.

“Met een 2-0 achterstand was de manier waarop we in de tweede helft speelden heel goed. Het was een goede prestatie. Het was over het algemeen een goede wedstrijd.”

Nu het op de tweede plaats geplaatste Engeland en groepsleider Nederland elkaar allebei met één doelpunt verslaan, worden de twee gescheiden door doelsaldo in plaats van hun onderlinge record.

READ  Griekenland Nederland Euro 2024 Voetbal | nationale Sport

Tenzij Nederland België verslaat, zal WK-winnaar Engeland dinsdag in Hampton Park Schotland verslaan om de Nations League-finale van februari te bereiken.

“We zijn afhankelijk van de andere wedstrijd, maar als we vooruitgang willen boeken, zou ik zeggen dat we een goede overwinning moeten behalen met vier doelpunten verschil. We kunnen het onder controle houden door goed te spelen en die wedstrijd te winnen. Dat is het eerste wat we moeten doen”, zei hij. Wiegmann. .

Team GB zou zich kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen als genomineerd land Engeland de finale van de Nations League zou bereiken en door zou gaan naar de finale.

Als Engeland derde wordt in de Nations League-finale en Frankrijk gastheer is van de finale, plaatst Groot-Brittannië zich ook voor de Olympische Spelen.

België speelde vrijdag in een nieuwe wedstrijd in Groep A1 met 1-1 gelijk tegen Schotland.