Engeland 3-2 Nederland: De Leeuwinnen klaren de klus, maar zullen de fouten uiteindelijk kostbaar zijn?

• Geschreven door Emma Sanders
  • BBC Sport op Wembley

Afbeeldingsbron, Getty-afbeeldingen

Reageer op de foto,

Lauren James was een van de vele spelers die ondanks de 3-2 overwinning van Engeland de hele tijd gefrustreerd leken

Engeland deed genoeg om Nederland te verslaan in een must-win-wedstrijd op Wembley, maar de ploeg van Sarina Wegman werd nog steeds gestraft voor kostbare fouten.

Nu de Olympische kwalificatie namens Team Groot-Brittannië op het spel stond, vond Engeland vrijdagavond in de tweede helft van de 3-2-zege op Nederland het ‘iets extra’ dat Wegman van hen vroeg.

Maar zoals al enkele maanden het geval was, leverde Engeland een enorme inspanning en verloor na 35 minuten met 2-0 dankzij een tweehonkslag van Linneth Bernstein, grotendeels als gevolg van verdedigende fouten.

Centrale verdediger Jess Carter en vleugelverdediger Lucy Bronze werden te gemakkelijk verslagen in de opener, voordat doelman Mary Earps de bal uit haar handen liet glippen en Bernstein’s tweede doelpunt scoorde, terwijl het Engelse middenveld opnieuw gemakkelijk werd vrijgespeeld.

“Ik was erg teleurgesteld dat ze het tweede doelpunt scoorden, want ik vond dat we niet slecht speelden [in the first half]aldus directeur Wegman.

“Bij het tweede doelpunt hadden we wat pech, het was een onnodig doelpunt. We speelden niet slecht, maar we hadden meer nodig. We geloofden echt dat we de zaken konden omdraaien. We hebben nooit het vertrouwen verloren.”

Wegman was tevreden, maar hij wist dat het gewenste resultaat ‘dichtbij’ was.

Gelukkig heeft Engeland de zaken omgedraaid.

Bayern München-middenvelder Georgia Stanway kopte vlak voor tijd de voorzet van Lauren James binnen en Lauren Hemp krulde twee minuten later een laag schot in de hoek om de stand op 2-2 te brengen.

Invaller Ella Toone kwam vervolgens van de bank en zorgde voor het broodnodige kwaliteitsmoment toen ze langs doelman Daphne van Domselaar schoof en in blessuretijd de winnaar scoorde.

Maar de overwinning van Engeland leek niet op een volledige overwinning, waarbij doelman Earps werd getroost door zijn teamgenoten, terwijl anderen in een mengeling van opluchting en uitputting op de grond vielen.

Earps zei dat ze “het team kostte” met haar fout bij het scoren van het tweede doelpunt van Nederland, en Wegman zei dat de overwinning gepaard ging met een vleugje teleurstelling omdat ze niet nog een doelpunt scoorde om hun hoop op kwalificatie voor de Olympische Spelen te vergroten.

Engeland moet de finale van de Women’s Nations League bereiken – of als derde eindigen als Olympisch gastland Frankrijk daar komt – om zich namens Team GB te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Het plaatst zich voor de halve finales als het dinsdag in de laatste groepswedstrijd Schotland verslaat en Nederland punten verspeelt in de laatste wedstrijd tegen België.

Zelfs als Nederland België thuis zou verslaan, zou Engeland zich nog steeds kunnen kwalificeren als ze Schotland verslaan met een score die groot genoeg is om Nederland op doelsaldo te verslaan.

Een 4-2 overwinning op Nederland op vrijdag zou de kwalificatie echter onder controle van Engeland hebben gehouden en hun onderlinge record met Nederland hebben verbeterd, wat betekent dat een overwinning met enige marge op Schotland voldoende zou zijn geweest.

“Het team weet precies wat we moeten doen en ik denk dat we er heel dichtbij waren”, voegde Wegman eraan toe.

“Dat was een teleurstelling. Ik was blij dat we het omdraaiden, maar we waren heel dichtbij met 4-2. Ik ben echt trots op het team en hoe we een stap verder zijn gegaan en veerkracht hebben getoond en de wedstrijd hebben omgedraaid.”

Hij voegde eraan toe: “We hebben geen controle over wat Nederland tegen België gaat doen, maar we kunnen wel ons best doen om een ​​goede overwinning te behalen en te zien wat er daarna gebeurt.”

“Er waren waarschuwingssignalen voor een optreden als dit.”

Engeland verliet Wembley uiteindelijk met een overwinning en drie punten, maar hun prestaties konden de groeiende zorgen niet wegnemen.

Na slechts één keer te hebben verloren in hun eerste dertig wedstrijden onder Wegman, hebben ze nu drie van hun laatste zes verloren en slechts één keer de nul gehouden in acht wedstrijden.

Individuele fouten komen steeds vaker voor, terwijl er nog steeds vraagtekens staan ​​bij de betere kant van Wegman.

“Ik ben nu sprakeloos over wat ik zie”, vertelde de voormalige Engelse doelman Karen Bardsley tijdens de rust aan BBC Radio 5 Live.

“Ik blijf doorgaan met wat we in mijn gedachten zagen en ik kan het niet geloven. Ik wil geen onheil en somberheid brengen, maar het is niet goed genoeg.”

“Er waren waarschuwingssignalen voor een prestatie als deze, zelfs tijdens een WK. Door de blessures en afwezigheden leek het alsof Sarina Wegman haar beste team niet kende, en dat culmineerde in wat we vanavond zagen.”

Hoewel Engeland zich zeker verbeterde in de tweede helft, zei voormalig Engelse middenvelder Karen Carney dat Wegman “een fout had gemaakt” in haar eerste selectie voor het team.

Arsenal-aanvaller Alessia Russo bleef op de bank, terwijl Lauren Hemp als spits speelde, terwijl Carter de gekozen vervanger was voor de geblesseerde centrale verdediger Millie Bright.

“Tactisch [England have] “Ze hebben ons verslagen”, zei Carney tijdens de rust tegen ITV. “Engeland heeft de eer gegrepen uit andere campagnes, maar dit seizoen was echt teleurstellend.”

Terwijl het werk dinsdag in Hampden Park tegen Schotland doorgaat, zei Wegman dat ze zich geen zorgen maakte over de prestaties van Engeland en niet geloofde dat de prestatie van vrijdag een herhaling was van eerdere fouten.

“Nee, dit was een heel andere wedstrijd tegen een hele goede tegenstander”, voegde Wegmann eraan toe.

“Het eerste doelpunt was gewoon een geweldige tegenaanval. In de wedstrijd tegen België verloren we bijvoorbeeld de bal op momenten die we helemaal niet hadden verwacht. Dat soort momenten hadden we veel minder.” [against the Netherlands]. “We speelden veel beter dan de andere wedstrijden.”

READ  India staat voor de zwaarste test tot nu toe tijdens de Junior Hockey World Cup | hockey