Een collega belde mijn persoonlijke therapeut. Lezers worden geadviseerd door Caroline Hacks.

We vroegen lezers om hun innerlijke Caroline Hucks te kanaliseren en die vraag te beantwoorden. Enkele van de beste reacties staan ​​​​hieronder.

Hoi Caroline! Ik heb een collega die mijn therapeut belde om een ​​heleboel dingen te melden die eerlijk gezegd niet waar waren. Ze liet een voicemail achter waarin ze speculeerde dat ik mezelf pijn deed op het werk en dat er enige aandacht was voor afvallen. Ik ben het afgelopen jaar ongeveer 20 kilo afgevallen door gezond te eten en regelmatig te sporten. Ik heb geen ondergewicht en daar was ik tot voor kort heel trots op!

Ik kwam er later achter dat ze dezelfde rapporten had gemaakt aan mijn baas en veel van mijn collega’s. Ze heeft nooit iets tegen me gezegd, en ik schaam me hier vreselijk voor op het werk. Hoe vertel ik iedereen dat het goed met me gaat? Moet ik deze collega confronteren? Ik kwam hier pas onlangs achter, maar blijkbaar heeft ze afgelopen herfst contact opgenomen met mijn therapeut, en de rapporten op het werk zijn nu maanden oud.

Zet het recht: Ik had een enigszins vergelijkbare situatie, behalve dat ik een collega was. Ik maakte me zorgen over de geestelijke gezondheid van een collega. Ik heb deze zorgen voorgelegd aan precies één persoon, hun baas, en heb duidelijk aangegeven dat ik geen expert ben, maar dat dit misschien de moeite waard is om te onderzoeken. Ik liet het daarbij en heb nooit meer iets van haar gehoord en nooit meer naar haar gevraagd. Laten we zeggen dat uw collega uit oprechte bezorgdheid werkt. Het is niet helemaal onredelijk om met één persoon te praten, maar ze had niet verder moeten gaan.

READ  31 kinderen onder de 12 zijn positief getest op COVID op zomerkamp in New York

Je hoeft het niet onder ogen te zien. Sterker nog, ik zou deze benadering afraden; Hij zou gemakkelijk naar het zuiden kunnen gaan. Ervan uitgaande dat je baas een fatsoenlijk persoon is, zou ik daar beginnen. Aangezien je baas niets tegen je heeft gezegd, is het redelijk om te veronderstellen dat hij de suggesties van tafel heeft geveegd. Je zou iets kunnen zeggen als: “Ik heb net gehoord dat Jodi haar zorgen over mijn gezondheid tegen je uitte. Ik weet niet zeker wat ze precies zei, maar ik wil dat je weet dat het goed met me gaat.” laat de chef het vanaf daar overnemen; Ze kunnen u meer context geven en bespreken hoe u ermee om moet gaan. Ik denk dat het aardig zou zijn om te zeggen dat het incident je in verlegenheid heeft gebracht nu je het weet, en (als dit waar is) dat je het vertrouwen in je collega hebt verloren. Je baas is misschien niet op de hoogte van andermans roddels en het kan gepast zijn als je baas met haar praat over grenzen en vertrouwelijkheid.

Ik denk dat het goed is om te onthouden dat er altijd mensen zijn die anderen zullen veroordelen, maar hun mening reflecteert meer op zichzelf dan op jou. Wees trots op het feit dat je voor jezelf zorgt en laat je niet in de steek laten door roddels.

Zet het recht: Hoe wist je dat je in therapie was, laat staan ​​je therapeut? Als u veel van uw persoonlijke leven met een collega deelt, kan zij zich impliciet uitgenodigd voelen om te delen.

READ  Van science fiction tot wetenschappelijk feit

Hoe wist je dat ze rapporteerde aan je baas en collega’s? Als het geruchten zijn, kun je niet veel doen. Als je baas, collega’s of therapeut het je rechtstreeks vertellen, wil je iedereen aanspreken en de lucht klaren met de mantel. Stel grenzen, geef uitdrukking aan je gevoelens en stop met het geven van persoonlijke informatie die ze kunnen gebruiken of misbruiken.

Zet het recht: Je bezorgdheid lijkt de zaken recht te zetten (“Hoe vertel ik iedereen dat ik in orde ben?”), maar je moet een collega hebben gehad die serieuze grenzen overschreed en een therapeut die je niet vertelde dat een willekeurige persoon stapte in je therapie.

Op het werk moet u naar HR gaan en hen informeren over de inbreuk op de privacy van uw collega (communiceren met uw therapeut) en verdeeldheid zaaiende acties (speculeren over uw gezondheid tegenover uw bazen en collega’s). Deze collega heeft een vijandige werkomgeving gecreëerd en het bedrijf moet passende maatregelen nemen.

U kunt overwegen om van therapeut te veranderen. Als mijn therapeut dergelijke informatie ontvangt, verwacht ik dat ze het me meteen vertellen en als ze dat niet doen – of zo lang wachten om dat te doen – ontsla ik ze.

Zet het recht: Wat vreemd dat je collega niet zelf met je zou praten als ze zich zorgen maakte over je welzijn. Het goede nieuws is dat als je echt in orde bent, je collega’s het waarschijnlijk zullen zien. Het is niet nodig om een ​​indruk te corrigeren die ze waarschijnlijk niet hebben. Het is heel goed mogelijk dat ze de opmerkingen van uw collega als afwijkend beschouwden en ze destijds afwezen – ten koste van haar reputatie, niet die van u.

READ  Voor het eerst zagen zwarte inwoners van Los Angeles County de hoogste percentages COVID-19-infectie

Wat betreft je collega, je hebt absoluut geen “verplichting” om haar te confronteren. Hoewel het misschien een goed idee is om dit te doen als je het op dat moment wist, loop je na enkele maanden het risico dat dit een vervelend conflict op de werkvloer wordt. In plaats daarvan stel ik voor dat u deze reeks incidenten meldt aan de HR-afdeling voor opname; Vooral het telefoontje naar je therapeut (dat kan de therapeut in een brief vastleggen). Vertel ze echter dat ze geen actie moeten ondernemen, tenzij ze meer van dit gedrag horen. Dit stelt u in staat om, indien nodig, een patroon van intimidatie op de werkplek te identificeren. Ik hoop het niet.

Elke week vragen we lezers om een ​​vraag te beantwoorden die naar de livechat of e-mail van Carolyn Hax is gestuurd. Lees hier de aflevering van vorige week. Nieuwe vragen worden meestal op vrijdag gepost, met een deadline voor inzendingen op maandag. Reacties zijn anoniem, tenzij u ervoor kiest om uzelf te identificeren, en zijn bewerkt voor lengte en duidelijkheid.

You May Also Like

About the Author: Tatiana Roelink

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *