De winnaar van Wout Weghorst zet Stephen Kenny onder druk terwijl de hoop op het EK van 2024 opnieuw een klap krijgt

Hij is tegenwoordig blond, heeft een nieuwe club en heeft oog voor doelpunten die de fans van Manchester United misschien niet herkennen, en Wout Weghorst heeft gisteravond een fatale slag toegebracht aan de hoop van Ierland om zich te kwalificeren voor het EK 24 in Dublin.

Weghorst, die nu door Burnley wordt verhuurd aan Hoffenheim na een vergeetbare periode bij United, bracht de eerste 45 minuten van de wedstrijd in Groep B door op de bank terwijl Ierland Nederland opschrikte met hun aanvallende stijl.

De gefrustreerde coach Ronald Koeman stuurde in de eerste helft Weghorst en Tijjani Reijnders in, en de twee wisselspelers hadden in de 56e minuut de beslissende treffer in handen.

Ierland stopte om onverklaarbare reden toen Reinders de bal doorspeelde naar Frenkie de Jong, die hem over de top tilde voor Denzel Dumfries.

De man van Inter Milan leverde vorige week drie assists bij de Nederlandse overwinning op Griekenland en het was terug naar Weghorst om de bal voor de eerste keer naar huis te brengen en zo zijn tweede doelpunt van deze interlandperiode te scoren.

Foote Weghorst scoorde het winnende doelpunt voor Nederland in een 2-1 overwinning op Ierland in Dublin
Liverpool-speler Cody Jacobo maakte uit een strafschop gelijk voor de bezoekers nadat de Ierse doelman Gavin Bazuno een fout had gemaakt.
Adam Idah bezorgde Ierland al vroeg een voorsprong nadat Virgil van Dijk werd bestraft voor een handbal in zijn eigen strafschopgebied.

Ierland kreeg een vierde nederlaag in de groep in vijf wedstrijden en dat betekent dat het land nu zes punten achterstand heeft op Nederland en Griekenland in de race om zich te kwalificeren achter Groep B-leider Frankrijk.

Hun volgende wedstrijden zijn volgende maand tegen Griekenland en Gibraltar, maar het lijkt nu al een hopeloze taak na het verliezen van wat werd beschreven als een wedstrijd die je moet winnen.

READ  Australië is optimistisch over de deelname van Head aan het WK tegen Nederland

De nederlaag verhoogde de druk op manager Stephen Kenny, die daarna niet graag over zijn toekomst wilde praten.

“We hebben twee wedstrijden in oktober (tegen Griekenland en Gibraltar) en daarna is het zeker niet mijn beslissing”, zei Kenny.

Hij voegde eraan toe: “We zullen moeten zien of we in maart een play-off halen, wat nog steeds mogelijk is.” Maar we zijn erg verdrietig dat we niet hebben gewonnen.

Kenny had Ierland opgeroepen om “de prestatie van hun leven” te leveren, vergelijkbaar met de beroemde 1-0 overwinning op Nederland in een WK-kwalificatiewedstrijd in Dublin 22 jaar geleden, en zijn spelers verspilden geen tijd met het beklimmen van de wereldranglijst. uitdaging.

De nederlaag van Ierland zal de druk op coach Stephen Kenny vergroten, aangezien kwalificatie voor Euro 2024 nu onwaarschijnlijk lijkt.

Ierland profiteerde in de eerste seconden van de pogingen van Nederland om van achteren te spelen, toen Mats Wever het schot van Chidozie Ogbeni blokkeerde nadat Alan Brown De Jong controleerde.

Het was slechts een tijdelijk uitstel, aangezien de Bosnische scheidsrechter Irfan Bellito oordeelde dat Virgil van Dijk van Liverpool de bal had behandeld met de kopballen van Shane Duffy uit een hoekschop van James McClean en de strafschop van Alan Idah.

Het was de katalysator voor een uitstekende start voor de Ieren, maar Nederland maakte in de 19e minuut gelijk uit een eigen strafschop nadat de pass van Cody Jacobo op Dumfries werd geblokkeerd door Gavin Bazunu. De keeper van Southampton kreeg een strafschop toegekend van Jacobo, maar kon deze niet wegwerken.

Bazunu maakte nog voor rust twee reddingen van Donyell Malen en Ogbeni verzuimde een tweede keer te scoren nadat Brown opnieuw balbezit had van De Jong, maar Nederland draaide de bal na rust om en de treffer van Weghorst bleek beslissend.

READ  Mikey Johnstone waarschuwt Nederland omdat Ierland als eerste wil eindigen

Match feiten

Republiek Ierland: Bazunu, Collins, Duffy, Egan (McGrath 73), Doherty (Ebusil 87), Brown (Smallbone 74), Cullen, McLean (Manning 64), Knight (Armstrong 87), Ogben, Idah

Doelstellingen: Ida (pen)

Holland: Laat maar, De Ligt, Van Dijk, Aké, Dumfries, Weaver (Rynders 45), De Jong, Blind (Weghorst 45), Simons (Byrgos 90), Malen (Koopmeiners 68), Jacobo (Lange 81).

Doelstellingen: Jackpo (pen), Wegurst