De Verenigde Staten werden uitgeschakeld op het WK door met 3-1 te verliezen van Nederland

AL-RAYAN, Qatar (AP) – Christian Pulisic bedekte zijn gezicht toen hij wegging. Tyler Adams, Weston McKinney en Clean Acosta verzamelden zich voor een groepsknuffel. Tim Weh, DeAndre Yedlin en Shawn Johnson zaten in een kleine kring op het veld met hun schoenplaatjes open.

“Het doet ons pijn na zo’n zwaar verlies als we het gevoel hebben dat we er meer hadden kunnen hebben”, zei Pulisic met een stem net boven een fluistering. “Zo willen we ons niet nog een keer voelen.”

USA keert terug naar het WK Het eindigde zaterdag met een 3-1 nederlaag tegen Nederland in de achtste finales. Terwijl Oranje zijn ongeslagen streak verlengde naar 19 wedstrijden en doorging naar de kwartfinales met Argentinië.dachten de Amerikanen na over hoe ver ze waren gekomen en hoe kort ze waren.

Defensieve fouten zorgden voor Oranje, met Memphis Depay die scoorde in de 10e minuut en Daley Blind scoorde in de blessuretijd van de eerste helft.

De hoop van de Verenigde Staten werd nieuw leven ingeblazen toen de voorzet van Pulisic de late voet van invaller Haji Wright in de tweede helft raakte, over doelman Andres Nobert ging en in de 76e minuut in het net ging.Maar Denzel Dumfries, genoemd naar acteur Denzel Washington, scoorde met een volley in de 81e minuut na het assisteren bij het bereiken van de eerste twee goals.

“Het Amerikaanse publiek zou hoopvol moeten zijn”, zei Greg Berhalter, de eerste persoon die voor het Amerikaanse nationale team speelde en het coachte tijdens een WK. “Als je kijkt naar de manier waarop we wilden spelen en we speelden ook daadwerkelijk, dan moet dat positief zijn.”

READ  Barbie DreamHouse met betrekking tot film Beschikbaar op Airbnb — Zie foto's — Deadline

De Verenigde Staten hebben sinds 2002 de kwartfinales niet meer bereikt en werden net als in 2010 en 2014 in de eerste knock-outronde uitgeschakeld.

Nadat de Amerikaan zich niet kwalificeerde voor het toernooi van 2018, was Yedlin de enige overgebleven speler op de lijst die de op één na jongste speler van het toernooi was, met een gemiddelde van iets meer dan 25.

“Ze weten nu dat het gevoel van wat ze zouden kunnen verliezen nadat ze er zoveel in hebben gestoken, het gevoel van nederlaag uit het verleden, het toekomstige succes alleen maar kan versterken”, zei de 29-jarige verdediger.

De Verenigde Staten hebben sinds 2002 geen 12 wedstrijden gewonnen van Europese tegenstanders op het WK en hebben sinds de start van het toernooi in 1930 één keer gewonnen en zeven keer verloren in knock-outrondes.

“Dit toernooi heeft echt veel vertrouwen teruggegeven, veel respect voor American football en voetbal in ons land teruggebracht”, zei McKinney. “Ik denk dat we hebben laten zien dat we uiteindelijk reuzen kunnen worden. We zijn er misschien nog niet, maar ik denk dat we zeker op weg zijn.”

Voor een publiek van 44.846 in het gerenoveerde Khalifa International Stadium kreeg Pulisic in de derde minuut de kans om de Verenigde Staten op voorsprong te zetten. McKinney gooide echter een slechte takedown in de zestien Nobert blokte zijn schot vanaf het startpunt met zijn linkerdij.

“Ik dacht dat ik buitenspel stond toen het gebeurde, maar ik raakte de bal toch en redde goed”, aldus Pulisic.

READ  Wereldwijde gevallen overschrijden 1 miljoen voor tweede dag, WHO dringt aan op voorzichtigheid

Oranje kwam op voorsprong toen Cody Gakbo de bal naar Dumfries op de rechterflank speelde. Depay sprintte de box binnen waar Adams hem niet kon opsporen en Dumfries passeerde ooit een voorzet die Depay omleidde naar het verre centrum van Matt Turner Voor het eerste doelpunt tegen de Verenigde Staten tijdens de speelronde van het toernooi.

Blind scoorde in de eerste minuut van de blessuretijd. Na een inworp kreeg Dumfries een voorzet rond Adams en Blind versloeg late speler Sergino Dest op de penaltystip naar de bal voor zijn eerste internationale doelpunt in acht jaar..

Wright kwam op 67-jarige leeftijd binnen Hij scoorde zijn tweede internationale doelpunt met een buitengewone aanraking vanaf drie meter afstand, wekken de hoop van de Verenigde Staten. Maar Dumfries werd ongemarkeerd gelaten door Tim Ream en Anthony Robinson en kopte een blinde voorzet vanaf zes meter binnen voor zijn zesde doelpunt.

“Als je met een team van zo’n hoge kwaliteit speelt en ze drie of vier kansen geeft, zullen ze drie of vier kansen creëren”, zei Adams. “We kunnen laten zien dat we bij enkele van de beste teams ter wereld kunnen blijven, enkele van de beste spelers ter wereld, en dat is een enorme vooruitgang voor American football.”

De spelers willen in eerste instantie het veld niet verlaten en willen meer tijd samen.

“Gewoon in perspectief plaatsen en nadenken over de reis,” zei Yedlin. “Bedank de aarde gewoon. Na elke training en wedstrijd proberen we iets te doen dat aarding wordt genoemd. Het helpt gewoon om de toekomst in perspectief te plaatsen, goed of slecht.”

READ  Meghan Markle en Mariah Carey praten over biraciale identiteit in podcast 'Originals'

Anderen namen de nederlaag in zich op zonder woorden.

“Als ik alleen maar rondkijk in die kleedkamer, is de stilte oorverdovend”, zei Turner. “We willen allemaal momenten creëren waarop mensen thuis verliefd worden op het spel en vanavond was helaas niet zo’n avond.”

omhoog bewegen

Depay alleen greep de tweede plek op de Nederlandse topscorerslijst met 43 goals, alleen achter Robin van Persie’s 50.

volgende

De Amerikanen beginnen het toernooi van 2026 met een wedstrijd tegen Servië op 25 januari in Los Angeles.