De rijkste 1% bezit 25% van het bezit van Nederlandse huishoudens

Foto: Depositphotos.com

De financiële ongelijkheid in Nederland neemt sinds 2015 af, maar dit komt door de impact van de economische crisis en landelijk stijgende huizenprijzen. Statistiek Instituut CBS Zei.

Volgens het CBS bezat de rijkste 1% van de Nederlandse samenleving in 2020 25% van het onroerend goed, maar dit is gedaald tot 32% in 2016.

In 2020 bezat de top 10% van rijke families meer dan 60% van de totale activa, tegenover 70% vijf jaar geleden.

Het CBS meldt echter dat deze verandering voor een groot deel te wijten is aan vastgoedwaarden en dat als huiseigenaren buiten de berekeningen worden gehouden, er weinig verandering zal optreden in het vastgoed verspreid over de gemeenschap.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben wij onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.

READ  Op de kaart van de EU-regering zijn op drie na alle Nederlandse provincies oranje

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.