Dag 14 van wedstrijdverslag – Argentinië maakt een einde aan het sprookje van het Australische nationale team en Nederland zeilt naar de kwartfinales

Ronde 14 van de FIFA Wereldbeker 2022 zat vol actie, waarbij elke wedstrijd getuige was van intense concurrentie.

Wedstrijd 49

Nederland tegen de VS

Het Nederlands elftal verzekerde zich van een plaats in de kwartfinales na een 3-1 overwinning op de Verenigde Staten in Al-Rayyan.

Memphis Depay bezorgde de Oranjemannen na 10 minuten een perfecte start en Daley Blind zorgde een seconde voor rust voor een adempauze.

Het was een klinische vertoning van de mannen van Louis van Gaal, die ervoor kozen om achterover te leunen en hun tegenstanders op te roepen om het meeste balbezit te krijgen.

De eerste gelukkige aanraking van El Hadji Wright zorgde ervoor dat ze met nog 15 minuten te gaan een weg terug in de wedstrijd konden vinden, maar de comeback ontspoorde snel toen Denzel Dumfries een voorsprong van twee doelpunten herstelde.

Wedstrijd 50

Argentinië vs Australië

Argentinië plaatste zich voor de kwartfinales door Australië met 2-1 te verslaan in Al Rayyan.

Australië leverde een dappere poging tegen een van de favorieten van het toernooi, maar kwam bij de rust op achterstand dankzij de dreigende Lionel Messi.

Het linkerschot van Messi was de enige echte kans in de openingsfase, maar een fout van Matt Ryan in de tweede helft gaf Argentinië wat ademruimte.
Graham Arnold voerde als reactie daarop een groot aantal wijzigingen door en invaller Craig Goodwin halveerde de achterstand snel nadat zijn schot langs Enzo Fernandes was afgebogen.

Dit leek de Aziatische natie echter in de laatste momenten te duwen, aangezien wisselspelers Agdin Hrotik en Garang Kool de wedstrijd niet konden omzetten, waardoor deze in extra tijd terechtkwam.

READ  Nederland versloeg Groot-Brittannië en wint het Europees kampioenschap softbal voor dames in 2022