Brazilië vs Nederland – Voetbalwedstrijdverslag – 24 juli 2021

Dominic JohnsonHet doelpunt van de 79e minuut in de damesvoetbalwedstrijd tegen Brazilië op de Olympische Spelen van Tokio op zaterdag bracht Nederland met 3-3 in evenwicht.

Vivian Midema Nederland kwam in de derde minuut op voorsprong, maar Debinha Geconfronteerd met een gelijkspel op 16. Toen Midema weer een doelpunt maakte, waren de teams tot de 59e in evenwicht.

– Olympische voetbalpads en accessoires voor dames
Stream ESPN FC dagelijks op ESPN + (alleen VS)
– Geen ESPN? Krijg direct toegang

Martha Eerder werd de strafschop in de 64e minuut omgezet naar 2-2 LudmilaEen kleine vier minuten later kwam Brazilië op een tijdelijke voorsprong.

Nederland, op de 4e plaats van de wereldranglijst, versloeg Zambia met 10-3 in de openingswedstrijd van de Olympische Spelen, waarbij Maidema vier doelpunten maakte.

Nederland bereikte twee jaar geleden de finale van het WK in Frankrijk, maar verloor van de Verenigde Staten. De Tokyo Games zijn de eerste Olympische Spelen van Nederland.

In de openingswedstrijd versloeg Brazilië China met 5-0. Marta had een paar goals en werd de eerste atleet die scoorde in vijf opeenvolgende Olympische Spelen.

Marta’s doelpunt bracht hem naar de 13e plaats op de Olympische Spelen, wat een van de all-time prestaties is van de Braziliaanse speler Christian, die niet in de 2020-selectie zit, maar Orlando Bright zei dat het aanvallersteam zich alleen op de overwinning zal concentreren.

“Ons doel is om na te denken over partnerschappen”, vertelde Marta na de wedstrijd aan Globo TV in Brazilië. “Doelstellingen maken is onderdeel van ons werk, maar altijd als we aan partnerschap denken [goal].

READ  Nederlandse overheid stelt prijsplafond energie op - NOS

“Records gebeuren altijd van nature in mijn leven, het is nooit geforceerd. Als ik een of twee doelpunten maak om mijn team te helpen, is dat normaal.”

De voormalige Amerikaanse en Zweedse coach Pia Sundake, die met de Amerikanen goud won op de Spelen van Londen in 2012, coacht Brazilië.

Eerder, in een andere epische wedstrijd in Groep F, stonden Zambia en China met 4-4 gelijk.