Bondscoach Ronald Koeman heeft ondanks de 4-0-nederlaag tegen Schotland publiekelijk kritiek geuit op Xavi Simons

Ronald Koeman heeft Xavi Simons bekritiseerd omdat hij de bal “te vaak” verloor ondanks de klinkende overwinning van Nederland op Schotland.

Nederland versloeg de ploeg van Steve Clarke vrijdagavond met 4-0 tijdens een internationale vriendschappelijke wedstrijd, terwijl de twee ploegen hun voorbereidingen voor Euro 2024 voortzetten.

Simons maakte zijn twaalfde optreden voor Nederland, maar Koeman was er niet blij meeKrediet: Getty

In Amsterdam is een groot aantal Nederlandse toptalenten opgedoken, waaronder RB Leipzig-ster Simons.

Koeman was echter niet onder de indruk van de uitgeleende speler van Paris Saint-Germain, ondanks dat hij het grootste deel van de wedstrijd speelde.

Hij zei na de wedstrijd: “Xavi Simons was een van de spelers die de bal vaak verloor.”

Koeman had ook kritiek op de algehele prestatie van het team, ook al scoorden ze voor de tweede wedstrijd op rij minimaal vier doelpunten.

Meer over internationaal voetbal

“We hebben bijna niets geleerd van de vriendschappelijke wedstrijd van vandaag. Zelfs met de score 4-0 ben ik niet tevreden. We waren erg traag en maakten elke keer dat de bal de aanval bereikte fouten.”

“Zijn we een stap dichter bij de Europese titel? Nou ja, niet zoals we vanavond speelden. Het kan helpen, maar we moeten er echt iets van leren.”

“Natuurlijk is het gek dat je niet tevreden bent als je met 4-0 wint, maar dat is de realiteit.

“We waren niet goed aan de bal, behalve aan het einde van de wedstrijd. De wissels waren goed, maar daarvoor waren ze een uur lang niet goed.”

Koeman riep vóór het EK van 2024 op tot verbetering van zijn teamKrediet: Getty

“Het was een rommelige en slordige start. Als je zulke fouten maakt tijdens het bouwen van je plan, is er geen sprake meer van het systeem.”

Tigiani Reynders schoot een uitstekend schot in de linkerbovenhoek en bezorgde Nederland vlak voor rust de voorsprong.

talkSPORT's Allie McCoist werd gespot terwijl ze wild feestvierden toen Schotland hun doelpunt scoorde in de Six Nations

Liverpool-ster Cody Jacobo hielp voormalig Reds-middenvelder Georginio Wijnaldum in de 72e minuut de voorsprong te verdubbelen en zo de overwinning op eigen bodem te bezegelen.

Schotland ging in de slotfase ten onder, waarbij Wout Weghorst en Donyell Malen in evenveel minuten tweemaal scoorden.

Nederland wacht dinsdagavond een zware test tegen Duitsland, terwijl Schotland gastheer is voor Noord-Ierland in Hampden Park.

Schotland staat nu zes wedstrijden zonder overwinning in alle competities – hun slechtste reeks sinds september 2008.

Het is de laatste internationale break van het seizoen en een laatste kans voor spelers om indruk te maken voor Euro 2024.