Banyana Banyana arriveert met zang en dans, maar Nederland claimt een prachtige overwinning

Thembi Kgatlana en Gabriela Salgado (Getty Images)

In aanloop naar de Women’s Africa Cup of Nations in juli 2022 bereidt Banyana Banyana zich voor op het prestigieuze toernooi dat in Marokko wordt gehouden.

De South African Football Association (SAFA) nam deel aan een internationale vriendschappelijke wedstrijd tegen het vijfde beste team ter wereld – Nederland – om de mannen van Desiree Ellis te helpen zich voor te bereiden.

Banyana arriveerde dinsdagavond in het Kyocera Stadium met een zang en dans voor de wedstrijd.

Zuid-Afrika kreeg echter aan het einde van de 90 minuten veel lessen, want Nederland bracht thuis een 5-1 nederlaag toe voor een sterke steun.

Banyana vocht tegen de afwezigheid van hun aanvoerder en AC Milan-middenvelder Jean Reveloi, terwijl ze bleef terugkomen van een blessure. Thembi Kgatlana, die uitkomt voor Atletico Madrid, droeg de aanvoerdersband voor de internationale vriendschappelijke wedstrijd.

In het begin van de 12e minuut toonden Oranje hun klasse toen het verbluffende schot van Jacqui Gronin de lat raakte en de gastheren op voorsprong zette.

Al snel trok Kgatlana er een terug voor de bezoekers met een rustige finish in de rechter benedenhoek, maar het was van korte duur toen Linneth Berenstein en Vivian Medema scoorden om hen het doelpunt te bezorgen. lewinin 3-1 voorsprong in de eerste helft.

Zuid-Afrika had via Kgatlana al vroeg in de tweede clip de kans om weer in de wedstrijd te komen, maar Linda Mottelhalo stond ver naast het doel voordat Zuid-Afrika een penalty scoorde.

READ  Door de ziekte twijfelt de Zwitserse aanvoerder over het WK vrouwenvoetbal

Nuku Matlu kwam echter niet tot scoren uit de strafschop, want doelman Sari van Veyendaal redde eenvoudig.

Nederland breidde hun voorsprong uit toen Damaris Igurola een brace scoorde in de laatste 15 minuten om de Nederlandse recordbrekende drie overwinningen tegen Banyana te behalen.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'