Matla helpt Nederland Duitsland te verslaan in ongeslagen wedstrijd

TOKIO (AFP) – Frederic Matla heeft zaterdagavond tweemaal gescoord om Nederland te helpen Duitsland met 3-1 te verslaan in het dameshockey in een ongeslagen eerste elftalwedstrijd in Groep A.

Nederland, nummer 1 op de FEI-wereldranglijst, had zijn tegenstander met 15-1 uitgeschakeld in het toernooi dat op weg was naar de wedstrijd. Duitsland, dat op de derde plaats staat, presteerde 12-4 beter dan zijn rivalen.

De winnaar speelt maandag in de kwartfinales tegen Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland bereikte de medailleronde door 2-3 te scoren. De verliezer zou Argentinië schilderen – het nummer 2 gerangschikte team ter wereld. Bondscoach Alison Annan zei dat de loting voor de kwartfinales niet zo belangrijk is.

“Het maakt niet echt uit tegen wie je speelt in de kwartfinales”, zei ze. “Je verliest en je gaat uit en als je wint, ben je erbij betrokken. Dat weet iedereen. En het is geen biljartspel waarbij je kunt verliezen. Nieuw-Zeeland is een kwaliteitsteam.”

Nederland zette slechts één van de 17 schoten tegen Groot-Brittannië om En sterdoelman Maddy Hinch won donderdag met 1-0. De Nederlanders maakten zaterdag 3 van hun 11 schoten.

Annan maakte zich zorgen over de strafschoppenserie van haar team tijdens de eerste vier wedstrijden van het toernooi. De Nederlanders maken nog steeds maar één doelpunt uit zes wedstrijden tegen Duitsland, maar ze zien nog steeds verbetering.

“Ik was erg blij met de uitvoering”, zei ze. “Nu is de juiste uitvoering het eerste en scoren is het volgende. Dus ik denk dat vandaag een goede stap in de goede richting is.”

Matla nam een ​​krachtige strafschop in het midden van het eerste kwart om de score te openen. Laat in het eerste kwartier stuurde Lorjan Lorink een perfecte pass recht voor doel naar Lewig Wilten om Nederland met 2-0 op voorsprong te zetten.

Duitsland kwam halverwege de tweede helft binnen met een strafschop toen Sonia Zimmermann een schot tussen de benen van doelman Josen Koning loste.

Matla scoorde opnieuw in het vierde kwart om Nederland voor altijd in controle te houden. Ze leidde haar team met zeven goals tijdens het poolen.

Nederland won goud in 2008 en 2012 en eindigde als tweede in 2016. De opeenvolgende zware overwinningen op Engeland en Duitsland gaven Annan dit keer een goed gevoel over het fortuin van haar team.

‘Dat is geweldig,’ zei ze. “We hebben een hele goede reeks gehad in het biljart, het spelen van de wedstrijd vandaag en tegen Engeland die dag is echt goed voor ons spel, waardoor we op de juiste plaats zijn om de kwartfinales te kunnen spelen.”