Nederland versloeg Gibraltar met 7-0, terwijl Turkije gelijk speelt met Letland

Gibraltar (AP) – Het heeft even geduurd, maar Nederland versloeg Gibraltar dinsdag met 7-0 toen teamleider Turkije slechts een 3-3 voorsprong op Letland kon nemen in een WK-kwalificatiewedstrijd.

Nederland staat tweede in groep G, achter Turkije. In de andere wedstrijd van de groep versloeg Noorwegen Montenegro met 1-0.

Gibraltar, op de 195e plaats van de wereldranglijst, hield Nederland grotendeels voor de rust, maar viel dramatisch in 10 seconden op het kunstgras bij Victoria Stadium.

Oranje had voor rust 19 schoten, maar slechts één daarvan won de volle Gibraltar-verdediging en doelman Dale Colling, die een reeks reddingen maakte met een gezicht uit een Memphis Debbie-volley.

Steven Perguis doorbrak uiteindelijk de impasse in de 42e minuut toen gelukkig een bal overeind sprong en hij voor het eerst het doel raakte.

De muur van Gibraltar stortte in toen Oranje vier keer toesloeg in 10 minuten kort nadat Daly Blind met een enkelblessure op een brancard van het veld werd geworpen.

Luig de Zhang scoorde zijn derde doelpunt van de reeks in verschillende Groep G-kwalificatiewedstrijden voor Deboa, waarbij Georgino Wijnaldam en Tony Malone – als vervanger voor de blindheid – snel achter elkaar scoorden. Invaller Tony van de Peek Gibraltar frustreerde Oranje 20 minuten, met Debay scoorde zijn tweede doelpunt.

“Je bent een beetje teleurgesteld omdat je veel goede kansen hebt gemist, maar ik denk dat 7-0 een goed resultaat was”, aldus Vijnaltham.

In Istanbul schoof Turkije op naar een 2-0 voorsprong binnen een half uur na doelpunten van Kenan Kraman en Hakan Calhanoklu voordat Roberts Sawalniks een doelpunt voor Letland terugschoof. Voordat Roberts Ultriquis en Davis Ignix scoorden voor Letland, herstelde Purak Yilmas de voorsprong van twee goals vanaf de strafschopstip.

READ  Honkbal: Israël verloor vrijdag het EK van Nederland

In Podgorica scoorde Alexander Sorlot het enige doelpunt, want Noorwegen versloeg Montenegro met 1-0.