Zesvoudig kampioen Duitsland en Argentinië zijn door naar de halve finales van de Junior Hockey World Cup

In de eerste kwartfinale van de dag versloeg Duitsland Spanje nipt met 3-1 na strafschoppen nadat de twee teams in de normale speeltijd met 2-2 gelijk hadden, voordat Argentinië met 2-1 van Nederland versloeg.

Zesvoudig kampioen Duitsland en Argentinië behaalden zware overwinningen op respectievelijk Spanje en Nederland om hier op woensdag de halve finales van de International Junior Hockey Federation’s Men’s World Cup in te gaan.

In de eerste kwartfinale van de dag versloeg Duitsland Spanje nipt met 3-1 na strafschoppen nadat de twee teams in de reguliere speeltijd met 2-2 gelijk hadden, voordat Argentinië met 2-1 van Nederland versloeg. Duitsland schoof in de vijfde minuut op uit een strafschop via Christopher Cotter, maar de voorsprong duurde niet lang, want Ignacio Abajo maakte zes minuten later de gelijkmaker voor Spanje met een strafschop.

Na twee barre quarters was het Spanje dat de Duitsers in de 59e minuut schokte toen Eduardo de Ignacio Simo een prima velddoelpunt scoorde en zijn kant op voorsprong zette.

Er was meer drama in petto, want toen een overvaller toesloeg, boekte Duitsland een penalty en Massey zette Pfant in om de wedstrijd tot een penaltyserie te leiden.

In de strafschoppenserie vonden Paul Smith, Michael Strothof en Hans Muller de achterkant van het net, terwijl Matteo Puliaric miste.

Spanje was verschrikkelijk na een enkelspel, want Abago, Guillermo Fortuno en De Ignasi Simo misten terwijl alleen Gerard Clabes scoorde.

Duitsland is het meest succesvolle team in de geschiedenis van de FIFA U-20 World Cup en heeft het toernooi zes keer gewonnen.

De Duitsers wonnen in 2009 en 2013 opeenvolgende titels in New Delhi, hun laatste kroon op het werk.

Duitsland pakte het brons op de laatste editie van het toernooi in 2016 in Lucknow.

Argentijnse spelers vieren feest na het scoren van een doelpunt tegen Nederland in de 2021 FIH Heren Hockey World Cup Kwartfinale wedstrijd in Kalinga Stadium | Afbeeldingsbron: BISWARANJAN ROUT

In de tweede wedstrijd van de kwartfinales duurde het 24 minuten om de impasse te doorbreken toen Argentinië, de kampioen van 2005, de leiding nam via een veldvolley van Joaquin Krueger.

Krueger positioneerde zich perfect in de achterste paal om te profiteren van een vrije trap van buiten de cirkel.

Maar Nederland reageerde op elk moment toen Miles Bukens een strafschop in de volgende minuut omzette om de eerste helft af te sluiten met een 1-1 gelijkspel.

Nederland begon sterk na het wisselen van de speelhelften en kreeg in korte tijd vier penalty’s, maar de Argentijnse verdediging hield stand om de risico’s af te wenden.

De wedstrijd werd uiteindelijk triest voor Nederland toen hij een eigen doelpunt scoorde in de 59e minuut van hun hoop.

Sheldon Scotten zat aan de verkeerde kant van de actie toen hij vanaf links in een voorzet van Flores Midendorp zwenkte.

READ  Voormalig Nederlands doelman Edwin van der Sar: Hij is niet in levensgevaar