WK-kwalificatie: Nederland verplettert Montenegro met 4-0

Nederland en Montenegro FIFA World Cup Qualifiers: Nederland verplettert Montenegro 4-0, Memphis Depay scoort twee keer- Memphis Depay scoorde tweemaal toen Nederland de eerste overwinning boekte toen Louis van Gaal zaterdag terugkeerde met een nadrukkelijke 4-0 overwinning op Montenegro in de kwalificatie voor het WK in Groep G in Eindhoven.

Memphis Depay scoorde twee doelpunten om Nederland naar de eerste overwinning te leiden nadat coach Louis van Gaal zaterdag terugkeerde met een bevestigde 4-0 overwinning op Montenegro in de WK-kwalificatiewedstrijd in Groep G in Eindhoven.

Depay scoorde een penalty in de eerste helft en voegde het tweede doelpunt na de pauze toe om zijn laatste stand op negen te brengen in hetzelfde aantal wedstrijden voor Nederland, dat ook scoorde via Jorginho Wijnaldum en Cody Jaco’s eerste interlanddoelpunt.

Het bezet de tweede plaats in Groep G in het midden van de kwalificatie met 10 punten uit vijf wedstrijden, één punt achter leider Turkije en hetzelfde aantal als derde geplaatste Noorwegen.

FIFA World Cup Qualifiers Live: België vs Tsjechië bovenaan Groep E? België vs Tsjechië wedstrijd live stream, volg om live updates te krijgen

Alleen het eerste team kwalificeert zich automatisch voor de Qatar Finals van volgend jaar.

Nederland ontvangt dinsdag Turkije in Amsterdam voor een potentieel cruciale wedstrijd, terwijl Noorwegen thuisland Gibraltar ontvangt.

WK-kwalificatie: Nederland verplettert Montenegro met 4-0, Memphis Depay scoort dubbel

Nederland en Montenegro FIFA World Cup Qualifiers: Nederland verplettert Montenegro met 4-0, Memphis Depay scoort een double

Het duurde bijna 20 minuten voor de eerste poging op doel toen Depay Montenegro-doelman Mattia Sarkić van de rand van de bal sneed voordat Devi Klassen zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden werd geweigerd toen hij de uitstekende kopbal van de lat raakte.

READ  Alles wat u moet weten over de laatste scores, resultaten, Hockey WK-puntentabel en schema

Clever Depay draaide 10 minuten voor rust in het strafschopgebied voor een overtreding van Dusan Lagator en de Nederlandse spits stapte op om een ​​klinkende strafschop om te zetten in de bovenhoek om bij rust een 1-0-voorsprong te nemen.

Enkele slordige schoten van de gastheren gaven Montenegro aan het begin van de tweede helft een zeldzame kans, maar het schot van Milutin Osmagic was eenvoudig en gemakkelijk voor de Nederlandse doelman Justin Bello.

Een betere kans volgde toen linksback Terrell Malacia zijn kant in gevaar bracht met een formidabele terugpass die de Montenegrijnse spits Stefan Mugusa in staat stelde op doel te drukken, maar zijn schot was hoog en wijd met alleen een keeper om het te verslaan.

Dat waren waarschuwingen aan de gastheren, maar Depay loste de confrontatie even later op door de bal bij de dichtstbijzijnde paal in het net te schieten.

Mugosa miste opnieuw een uitstekende kans van een even slechte terugpass, dit keer overtreder Stefan de Vrij, voordat Wijnaldum briljant straalde van Stephen Pergos om het derde doelpunt van de gastheren te scoren.

De vierde was een bijzonder moment voor spits Gäkbo, die een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied in het net schoot om zijn eerste internationale doelpunt te scoren in een stadion waar hij opgroeide met het kijken naar PSV Eindhoven thuis.