Wellbrock vestigt een nieuw wereldrecord terwijl de Fina Swimming Championships een spannend einde bereiken

Florian Willbrook maakte een onvergetelijke avond voor Duitsland op de slotdag van de 15e FINA Wereldkampioenschappen zwemmen (25m) Abu Dhabi 2021.

Hij won dinsdag de eerste en enige gouden medaille van zijn land op de meeting, ook in een nieuw wereldrecord van 14 minuten 06.88 op de 1500 meter vrije slag in de Etihad Arena.

Willbrook, 24, leidde vanaf het begin en trok zich daarna terug van de Olympische 400 meter gouden medaillewinnaar van Tokio, Ahmed Hefnaoui (14:10.94) van Tunesië en de Oekraïense Mikhailo Romanchuk (14:11.47).

Lees verder

De Duitser arriveerde in Abu Dhabi na het winnen van goud op de 10 km open zwemmen en brons op de 1500 m in Tokio. En nu viert hij zijn eerste gouden medaille op het korte parcours in een nieuw wereldrecordtijd.

“Dit is mijn eerste wereldrecord en ik ben erg blij met mijn prestatie vanavond, aangezien ik het eerste goud van Duitsland in dit toernooi heb gewonnen”, zei Willbrook. de nationale.

“Ik heb de perfecte race gelopen met de wereldrecordtijd op het korte parcours. Het plan was om ons een goede start te geven. Er zat een goede snelheid in de race, maar ik ging gemakkelijk voor en eindigde toen goed.

“Ik hield mijn best in de laatste 700 meter en alles was goed voor mij. Nu is het grote doel Parijs 2024.”

Eerder won Willbrook donderdag de finale van de FINA World Marathon Swimming Championships (10 km) van de Hongaar Christoph Rasovsky in Abu Dhabi.

“Ik had een goede voorbereiding voor deze wedstrijd en ik heb een goede race gehad op de World Cup in Abu Dhabi. Tussen de World Cup en de race van vanavond heb ik niet op hoog niveau geracet.”

Hefnawy vocht goed om Romanchuk’s zilveren uitdaging te dwarsbomen.

“Ik ben pas 19 en ik wil races op verschillende afstanden proberen”, zei de Tunesiër. “Dit was weer een ervaring en ik denk dat ik er goed aan heb gedaan om het zilver achter een wereldrecord te pakken.

“Op de Olympische Spelen won ik goud op de 400 m. Ik heb meer dan 800 m en 1500 m gereden, maar niet op dat niveau. Ik heb de leeftijd aan mijn zijde en vind het niet erg om wat nieuwe afstanden te proberen voor Parijs.

“Florian is een ervaren langeafstandszwemmer en was ’s nachts fantastisch. Proficiat aan hem.”

De Verenigde Staten begonnen de wedstrijd van de laatste dag met het behalen van de gouden medaille op de 4 x 50 meter vrije slag bij de mannen. Ze scoorden 1:34.22 minuten om de race voor Zweden en Nederland te eindigen.

Alessandro Merisi heeft de concurrentie van Ryan Held op de 100 meter vrije slag voor mannen ontkend. De Italiaan (45.57) versloeg de Amerikaan (45.63), terwijl de Canadees Joshua Edwards het brons won.

Maar Emily Escobedo maakte het goed door zes minuten later de 200 meter schoolslag voor vrouwen te winnen.

Escobedo (2:17.85) versloeg Evgenia Chikunova van de Russische Zwemfederatie en de Brit Molly Renshaw om het goud te pakken voor de VS in het toernooi.

Radoslaw Kawiki (1:48.68) uit Polen voorkomt dat Shane Kasas goud pakt op de 200 meter rugslag bij de mannen. De Duitser Christian Diener pakte het brons.

Ondertussen voltooide Margaret McNeil een dubbel door de titel van de 100 meter vlinderslag voor vrouwen toe te voegen aan de overwinning van de avond ervoor in het goud op de 50 meter rugslag.

READ  Bondscoach Ronald Koeman heeft ondanks de 4-0-nederlaag tegen Schotland publiekelijk kritiek geuit op Xavi Simons

De 21-jarige scoorde 55,04, voor de Zweedse Louise Hanson en de Amerikaanse Claire Karzan.

De Amerikanen eindigden de avond niet, want Nick Fink (25,53) won hun negende goud door de 50 meter schoolslag bij de mannen te winnen, gevolgd door de Italiaan Nicolo Martinini en de Braziliaan Joao Gomez Jr.

De Zweedse Sarah Sjoestrom (23.08) won de 50 meter vrije slag voor vrouwen, de Nederlander Ranomy Kromovedjogo en de Poolse Katarzyna Wasek op het podium.

Italië won ook de 4×100 wisselslag bij de mannen, met USA en de Russische Zwemfederatie op de tweede en derde plaats. Zweden won de estafettewedstrijd van de 4×100 wisselslag voor dames.

De Verenigde Staten voerden de medaillespiegel aan met negen gouden, negen zilveren en twaalf bronzen, gevolgd door Canada (7g, 6s, 2b), Italië (5g, 5s, 6b), de Russische zwemfederatie (4g, 7s, 4b) en de Russische Zwemfederatie (4g, 7s, 4b). ) en Zweden (4g, 5sec). , 3b).

Updatedatum: 21 december 2021, 17:37 uur