Wedstrijddag 11 EK 2020: België en Nederland in perfecte positie, Denemarken eindigt op laatste 16 plaatsen

België en Nederland versoepelden 100 procent in de laatste 16 van Euro 2020. Denemarken zette Rusland opzij en bezegelde hun plaats in Kopenhagen op een emotionele avond.

Ondertussen was het doelpunt van Christoph Bamkardner voldoende om hun plaats in de knock-outfase voor het eerst in hun geschiedenis te verzekeren na het verslaan van Oekraïne in Boekarest.

Andreas Christensen ontwierp het 10e nummer met zijn handen om hulde te brengen aan teamgenoot Christian Eriksen na zijn derde doelpunt in het Bargan Stadium.

De schokkende aanval van Michael Tomscard bezorgde de Denen een voorsprong, waarbij Youssef Paulsen hun voorsprong verdubbelde na een verschrikkelijke fout van Roman Chopin.

Rusland reageerde met een penalty van de 70e minuut van Artem Djibouti voordat Christensen het voordeel van twee doelpunten van Denemarken terugkreeg, waarbij Joachim Mahel er vier maakte.

Georgino Vijnaltham scoorde tweemaal toen Nederland een perfecte Groep C-campagne afsloot met een 3-0 overwinning op Noord-Macedonië in Amsterdam.

De Nederlanders ontsnapten aan wat aanvankelijke angsten voordat de zeven minuten durende brace van Vijnoldam hun overwinning effectief bezegelde na de opener van Memphis Debay.

België versloeg Sterling met 2-0 van Finland in St. Petersburg, resulterend in een wiskundig wonder voor de als derde geplaatste Finnen om door te gaan.

Het was jammer dat de Finse keeper Lucas Hrotecki de 73ste minuut opener toegaf nadat Thomas Vermaelen de titel in handen had, en Romelu Lukaku bezegelde de overwinning voor de mannen van Roberto Martinez. De Oostenrijkers vierden hun historische overwinning op Oekraïne, met het wachten op Andrei Shevchenko om te zien of ze een van de beste teams op de derde plaats konden binnenhalen.

READ  'Ik wil het niet nog een keer' - Belgische baas Martinez geeft toe dat Eden Hazard naar een nachtclub ging voor de nederlaag van Nederland