VS U20s 0-3 Nederland: 3 belangrijke afhaalrestaurants | Clubvoetbal

VS U20s 0-3 Nederland: 3 belangrijke afhaalrestaurants |  Clubvoetbal

Er was zeker genoeg contact om Danique Noordman te laten vallen. Ze knipte de Amerikaanse middenvelder Dalia Dellaperuta in het strafschopgebied terwijl de Nederlandse middenvelder haar been lang genoeg bungelde om het veld in te gaan. Dit is misschien een zachte fout – een die zeker moet worden geprotesteerd. Maar 2-0 achterstand, en 60 minuten in, DellaPeruta had weinig afwijkende woorden. De daaropvolgende strafschoppenserie werd vernietigd en de Amerikaanse U20-vrouwen werden verslagen terwijl ze toekeken hoe hun tegenstanders feestvierden.

Dat derde doelpunt droeg bij aan een frustrerende avond op dag twee van de U20 World Cup. De Amerikaanse vrouwen hadden hun momenten, maar een reeks defensieve blunders en een matte aanval kostte hen – uiteindelijk 3-0.

Hoewel de VS meer schoten had, was de Nederlandse aanval meer klinisch. Ze namen hun kansen en maakten een corner, een langeafstandsaanval en een penalty – en toonden een aanvallende flexibiliteit die anders was op de avond. Sanne Koopman scoorde in de 32e minuut een openingstreffer. Een verbluffende staking van Dana Foderer bezegelde de overwinning vlak na rust, voor een penalty – geslagen door Koopman.

Hier zijn drie foto’s van een teleurstellende nacht in Costa Rica.

Een ingekorte pagina

Coach Tracey Kevins bracht zes wijzigingen aan in het team dat Ghana versloeg in hun toernooi-opener. En de geschudde line-up struikelde. De VS hadden moeite om een ​​reeks passen aan elkaar te rijgen, omdat ballen vaak hun doel niet bereikten. Run-passes waren out of bounds, terwijl foutieve runs leidden tot gemakkelijke onderscheppingen. Er waren lichtpuntjes. Andrea Nihakata was levendig aan de linkerkant en stond te popelen om op het tegenovergestelde nummer te rennen. Alli Centner was actief in het midden en kroop achter de Nederlandse verdediging. Maar de bal kwam niet op het juiste moment, waardoor de Nederlandse passeerbanen werden afgesneden en de belangrijkste creatieve outlets van Amerika weinig tijd hadden om aan de bal te komen.

READ  Je CV 3 beste tips om alleen te staan ​​in Nederland

Kevins wisselde bij de rust van personeel en bracht Alyssa Thompson en Michael Cooper binnen om de aanval te versterken. Beiden hadden een aantal geweldige momenten en gelikte combinaties rond de doos. Een paar minuten na rust leek een doelpunt nabij. Ze waren echter niet in staat om een ​​duidelijke kans te krijgen, met schoten geforceerd of naast.

Een waardig winnend doelpunt

Dana Fodorer had wat meer ruimte kunnen hebben. De Nederlandse centrale middenvelder werd voor haar naar het gras geroepen in plaats van in het laatste derde deel te gaan. Maar toen de pass kwam – en ze was 30 meter van het doel – had ze meer te doen. Fodorer maakte een touch langs links voordat hij de bal naar rechts schoot, voorbij Negue Purcell en in de bovenhoek. Het was de tweede van drie goals voor Nederland, en een die elke wedstrijd gewonnen zou hebben.

Misschien is er weinig schaamte om zo’n staking te verliezen. Maar het was niet meer dan Nederland verdiende – een fantastische manier om een ​​solide prestatie af te sluiten.

Een middenweg puzzel

Amerika’s strijd werd benadrukt door een veranderd middenveld. Het trio kreeg nooit echt controle en liep een stap achter op de Nederlandse eenheid. En Amerika’s gebrek aan beet gaf hen kansen om Nederland aan te vallen. Fodorer had meer tijd aan de bal in diepe gebieden en gebruikte die goed door passes naar de vleugels te verspreiden. Danique Noordman bleef schade aanrichten in de ruimte, maakte late runs in het strafschopgebied en maakte verbinding in het laatste derde deel.

READ  Maurice adopteerde het ValkTwinRail ventilatiesysteem in zijn kas in Nederland

Defensieve inconsistenties vormen een probleem voor Kevins in de toekomst. Ze zal moeten uitvinden hoe ze kan uitblinken tegen een Japans team dat meestal in een solide 4-4-2 opereert. Het zal een moeilijke beslissing worden, aangezien de VS in de groep moeten komen, maar ze zullen ook op hun hoede zijn om tijdens de pauze te worden aangevallen. Het vinden van de beste balans – en het juiste personeel krijgen – zal van cruciaal belang zijn in de wedstrijd die woensdag moet worden gewonnen.