Van Japan naar Nederland & nog steeds actief in de jaren 90

Wat doe je als datgene waar je het meest van houdt niet is waar je woont? Zelf maken natuurlijk. Dit is hoe mijn Nissan Silvia PS13-build begon.

Ik ben een 22-jarige man die in Sydney, Nederland woont. Mijn obsessie met de Japanse drift- en autocultuur begon in 2015 toen ik het ontdekte Noriaro Youtube kanaal. Na jarenlang op internet te hebben gezocht naar de beste driftauto’s uit Japan in de jaren negentig, viel de PS13 Silvias me echt op.

Speedhunters_DSC06196

Van alle nostalgische Silvia-foto’s en -video’s die ik heb gezien, zijn de auto’s met de B-wave aero mijn favorieten. B-Wave is een merk gevestigd Pro Shop Wave is een skateshop die al bestaat sinds 1992.

Speedhunters_DSC06053
Speedhunters_DSC06419

Ik werd verliefd op de simplistische Japan Drift-stijl uit de jaren 90 en zette mijn zinnen op het bouwen van een PS13 die ooit voor de Pro Shop Wave zou staan ​​en zich meteen thuis zou voelen.

Speedhunters_DSC06158

Op dat moment was ik te jong om auto te rijden, dus kocht ik een camera voor mezelf en begon ik naar lokale Nederlandse autoshows en evenementen te gaan, in de hoop het type en de stijl van auto’s te ontdekken. Dit gaf me een grote motivatie om Silvia uit Japan te importeren en mijn best te doen om een ​​stukje authentieke Japanse autocultuur naar mijn vaderland te brengen.

Speedhunters_DSC06152
Speedhunters_DSC06346

In 2020 kwam de Silvia PS13 die ik in Japan had gekocht, na vier maanden lang wachten eindelijk in Nederland aan. Mijn doel met de auto was eenvoudig: een perfecte PS13 bouwen met alleen originele JDM-tuningonderdelen.

READ  Nederlandse startup stabiliseert Nederlands net met 9 MW batterij-vliegwielopslag – pv magazine International
Speedhunters_DSC06422

Naar mijn mening zijn de wielen het belangrijkste aspect van elke constructie, dus ik ben triest om te zien dat ongeveer 90% van de auto’s in de Nederlandse scene replicamerken gebruikt. Mijn Silvia heeft SSR Longchamp XR4’s en er is wat werk verzet om ze zo compact mogelijk te maken. De wielen zijn voorzien van nieuwe CNC-gefreesde naven, gepolijste lippen en nieuwe hardware.

Speedhunters_DSC06383

De zeer zeldzame D-Speed-bril is voor mij ook een hoogtepunt. Pro Shop Wave gebruikte in de jaren 90 een van hun eerste demo-auto’s.

Speedhunters_DSC06143
Speedhunters_DSC06135

Samen met de TBO-voorbalk, de B-Wave-achtervleugel en andere geselecteerde accessoires voelt de Silvia nu als een belangrijk onderdeel van de autocultuur die in Nederland hard ontbrak.

Sidney Lahman
Instagram: voljpn / Goede werkwoorden

Fotograaf Colin Diemens
Instagram: Fucocultuur

Verder IK BEN DE SPEEDHUNTER verslagen

Deelnemen aan het IATS-programma: We moedigen lezers altijd aan om contact met ons op te nemen met voorbeelden van hun werk en altijd de persoon te zijn die het dichtst bij cultuur staat op straat of op de plaatselijke parkeerplaats. Als je denkt dat je hebt wat nodig is en je je werk met ons wilt delen, moet je je aanmelden om deel uit te maken van het IAMTHESPEEDHUNTER-project. Lees hier hoe je mee kunt doen.

Speedhunters_DSC06115
Speedhunters_DSC06409
Speedhunters_DSC06186
Speedhunters_DSC06138

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.