UEFA Futsal Tour of the Nations Cup: Portugal en Nederland vieren de terugkeer van overwinningen

Portugal en gastheer van de UEFA Futsal Championships wonnen woensdag het inaugurele Groep A-toernooi in Amsterdam, toen het toernooi begon in de Ziggo Dome.

Portugal stond al vroeg met 2-0 achter Servië voordat het met 4-2 won, terwijl Nederland hun 1-0 achterstand in de eerste helft tegen Oekraïne omdraaide in een 3-2 overwinning. Groep B begint donderdag in Groningen, terwijl groep A zondag verder gaat in Amsterdam, waar Servië het opneemt tegen Oekraïne en Portugal tegen Nederland.

Servië 2-4 Portugal

HOOGTEPUNTEN: Servië 2-4 Portugal

Wereldkampioenen Portugal en Portugal maakten een winnende start, maar moesten terugkomen van twee achterstanden tegen Servië, dat drie van hun 14-koppige selectie verloor. Servië herstelde zich tweemaal in een tijdsbestek van zes minuten, waarbij aanvoerder Marko Percic een penalty scoorde en vervolgens de tweede pakte nadat Andrej Soshad beide Andrej Stoichevsky snel achter elkaar had geblokkeerd.

Het was echter 2-2 in de eerste helft toen Miguel Angelo Pauleta opzette en Zeke een doelpunt maakte voor Pani Varela. Aan het begin van de tweede helft scoorden Afonso Jesus en Thomas Paco binnen 30 seconden om de wedstrijd in het voordeel van Portugal om te draaien.

Jorge Braz-coach van het nationale team van Portugal: “Het is altijd goed om te beginnen met winnen, maar ik kan niet hetzelfde zeggen over de manier waarop we de wedstrijd begonnen. Het was niet gemakkelijk, maar in de tweede helft waren we het Portugal dat iedereen kent.”

Belangrijkste statistiekenPortugal scoorde ook twee doelpunten in één minuut om van 2-2 naar 4-2 te gaan tegen Servië in de FIFA Futsal World Cup-ronde van 16 in overwerk in september.

Nederland 3-2 Oekraïne

Hoogtepunten: Nederland 3-2 Oekraïne

Nederland won ondanks de nachtelijke start voor het eerst sinds 2005 het EK Futsal. Mikhailo Zvares scoorde al na 52 seconden een schot voor Oekraïne, maar de gastheren kwamen snel tot rust en kwamen bijna op gelijke hoogte aan het einde van de eerste helft toen Kirilu Tsipon het schot van Karim Mousavi op de paal stuurde.

Iets meer dan drie minuten in de tweede helft nam Nederland plotseling een 2-1 voorsprong toen Walid Al-Saadouni naar huis kopte van Emmanuel Koijk, waarna Mohammed Al-Otaibi een rebound sloeg. De geweldige finish van Said Buzambo, tien minuten voor het einde van de tijd, bleek beslissend toen Petro Shutorma Oekraïne hoop gaf met een late reactie.

Mohamed Otaibi, Nederlandse speler: “Geweldig, een bijzonder gevoel. We hebben hard getraind voor dit toernooi. We wilden Nederland trots maken op zaalvoetbal. Voor ons is het een heel groot podium en een geweldige introductie voor Nederlandse fans om te zien dat deze sport zoveel respect verdient.”

Belangrijkste statistiekenAl-Ataybi, die in de toernooimarketing werkte en meeschreef aan de finaleshow, behaalde zijn 40e internationale doelpunt.

READ  Manchester United klaar om 50 miljoen pond te storten op Nederland en PSV-ster Cody Gakow in januari - Paper Talk | Nieuws van het Transportcentrum

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'