Tokio 2020 | Damesvoetbal gebonden met Brazilië in aantrekkelijk duel

De wedstrijd begon met een groot spektakel. Twee minuten later wist de oranje spits Vivian Miedema zich voor het doel los te breken en de bal stevig langs de Braziliaanse doelman te duwen. En voor de tiende minuut kende de scheidsrechter Brazilië een strafschop toe. Toen de buitenspelscheidsrechter aankondigde dat de beslissing was teruggedraaid.

Vijf minuten later kon de VAR Nederland niet meer redden. Na een goede aanval belandde de bal voor de voeten van de onmiskenbare Dbinha.

veel geluk

Tokio 2020

Tokio 2020 | Braziliaanse mannen prolongeren Olympische voetbaltitel

07/08/2021 OM 15:39

Met een beetje geluk viel de bal na rust weer in het doel. Vivian Medema behaalde haar tweede doelpunt in de competitie met een kopbal. De Braziliaanse doelman bleef haar handen vasthouden, maar kon de kopbal van de Arsenal-spits niet omdraaien. In de 63e minuut kende Brazilië een strafschop toe die niet werd teruggedraaid. De tackle van Stephanie van der Graggt die buiten het strafschopgebied werd gebruikt, werd bestraft met een strafschop waarbij vrouwenvoetballegende Marta gewond raakte.

Na vier goals was dat niet genoeg. In de 69e minuut scoorde Lyudmila 2-3. Het doelpunt viel voor Aniek Nouwen. Nouwen gaf een pass terug op doelman Sari van Veenendaal. De pass was echter te kort, waardoor Lyudmila voor het doel vrij was om te scoren.

vrije trap

Dominic Jansen maakte in de 78e minuut de gelijkmaker, een uitgekiende vrije trap werd in de corner uitgevoerd.

READ  Nederlandse bokser daagt de boycot uit om deel te nemen aan het toernooi in Delhi

De wedstrijd is vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Zambia (10-3). Holland vindt het doel van de tegenstander gemakkelijk, maar is achterin zwak. Op dinsdag 27 juli speelt Nederland de laatste wedstrijd van de poule tegen China.

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 tijdelijk per jaar, hier stream je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen. Er is ook een dagelijkse Medal Zone-uitwisseling bij Eurosport 1 en discovery +, zodat u niets van de actie hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.