The Black Caps beginnen sterk tegen Bangladesh

Toen Ross Taylor werd ontslagen op de openingsdag van Nieuw-Zeelands schokverlies voor Bangladesh, begroette een van zijn grootste fans hem met een verzoek.

“Mijn jongste dochter begreep het concept van cricket vijf dagen niet”, zei Taylor. “Toen ik die dag uitging, zei ze tegen me: ‘Kom op, pap, laten we naar huis gaan.'”

Na volgende week, wanneer de twee Testseries van de Black Caps tegen Bangladesh zijn afgelopen, zal Adelaide – samen met haar broers en zussen Mackenzie en Jonty – haar vader veel thuis zien.

Vanmorgen zal Taylor zijn witte broek dragen voor een recordbrekende 112e en laatste, waarmee hij een 15-jarige testcarrière afsluit bij Hagley Oval in Christchurch.

De 37-jarige heeft nog een paar uitstapjes te maken in zwarte hoed – hij zal in de ODI-serie spelen, weg van Australië en naar huis in Nederland – maar dit zou de laatste keer zijn dat zijn drie kinderen vijf jaar zouden moeten wachten dagen. terugkeer van hun vader.

Het is een format waarin Taylor de topscorer aller tijden van Nieuw-Zeeland is, met een score van 7.655, en de Black Caps zullen er maar een paar willen als ze proberen de reeks te redden.

Wie ooit de man van het team was, was de belangrijkste focus van Taylor terwijl hij uitkeek naar zijn laatste finish.

“Ik reisde met Tim (Southie) en hij vroeg me: ‘Voelt het als je laatste wedstrijd?’ Ik denk dat het nog niet bij me opgekomen is.

“Maar ik denk dat ik nog een dag te gaan heb – als het mijn laatste wedstrijd is, ziet het er misschien een beetje anders uit. Maar ook, de context van de serie, we staan ​​1-0 achter iedereen om te spelen.”

READ  VAE-rijders strijden in het FEI Youth Endurance Championship

De algehele nederlaag die resulteerde in dat aantal kwam op het veld toen Taylor zei dat zijn team nog steeds aan het leren was om te spelen.

Maar in tegenstelling tot Mount Maunganui, is de traditionele Hagley Oval-graspoort die een volledige vijfdaagse veerkracht en handbagage biedt, beter geschikt voor deze zwarte hoeden.

“We waren in verwachting” [Bay Oval] “Het wicket om een ​​beetje anders te spelen dan het was,” zei Taylor. “Dit was onze derde test en we moesten heel hard werken om de twee overwinningen te behalen die we daar behaalden.

“Ik weet zeker dat bowlers hun lippen zullen likken [about Hagley Oval]En wij krijgers moeten ons beter inzetten dan wij deden.

“Het is een terrein waar we weten hoe we gaan spelen en waar we veel succes hebben gehad.”

Inderdaad, Nieuw-Zeeland heeft sinds 2014 zes van de acht Tests in Christchurch gewonnen, met zeven wickets over India in 2020, de dichtstbijzijnde overwinningsmarge.

Deze overheersing maakt het een perfecte setting voor ’s werelds Testkampioenen om terug te komen en de serie af te wikkelen die, met veel vrienden en familie aanwezig, de enige juiste manier zou zijn voor Taylor om afscheid te nemen.

“Ze zijn een groot deel van mijn carrière geweest”, zei hij over zijn familie. “We hebben veel kleine kinderen aan de kant, en ik heb het geluk dat mijn kinderen een beetje ouder zijn en me ook hebben kunnen zien spelen en zien hoe ik op en neer ga.

“Er zijn aspecten die ik niet zal missen, maar 100 procent zullen er dingen zijn die ik zal doen. Maar aan alle goede dingen komt een einde en ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk.”

READ  Eetstoornissen bij topsporters zijn 'uniek'

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.